Novosti

Politika

Donacija poljoprivrednih strojeva u pet županija

Komesarijat za izbeglice Republike Srbije donirao je mašine vrijedne 20.000 eura, dok je SNV platio carinu i ostale troškove u iznosu od 5000 eura

Jpmg95lkdch0hjaxdz4tbb6ci9t

Strojevi su podijeljeni u Voćinu, Pakracu, Krnjaku, Kninu i Petrinji, gdje je svečano uručenje snimljeno za HTV-ovu emisiju "Prizma"

Ovogodišnji niz zajedničkih aktivnosti Srpskog narodnog vijeća i Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije (KIRS) u svrhu pomoći srpskim povratnicima zaključen je 19. decembra donacijom poljoprivrednih strojeva i alata u pet županija.

Komesarijat je donirao mašine vrijedne 20.000 eura, dok je SNV platio carinu i ostale troškove u iznosu od 5000 eura.

- I ova donacija odnosi se na povratnike slabijeg imovnog stanja koji su bili izbjeglice u Srbiji - rekla je za Novosti Emina Đurašević iz SNV-a, ističući da je podijeljen 51 komad poljoprivrednih mašina, pri čemu su povratnici mogli birati između motornih pila, trimera (kosilica) i motokultivatora. U krajevima gdje je više šume, kao što je slučaj u Pakracu, ljudi su se odlučivali za pile, dok su drugdje uglavnom uzimali motokultivatore.

Strojevi su podijeljeni u Voćinu, Pakracu, Krnjaku, Kninu i Petrinji, gdje je svečano uručenje snimljeno za HTV-ovu emisiju ‘Prizma’ u okviru reportaže o povratnicima i donaciji. Emina Đurašević kazala je da su događaju prisustvovali i predsjednici županijskih vijeća srpske nacionalne manjine koji su formirali liste za donacije i tražili korisnike na terenu. Ističući da je ovo četvrta donacija takve vrste, Emina Đurašević izrazila je zadovoljstvo suradnjom sa institucijama u Srbiji, izrazivši nadu da će se projekt nastaviti i u 2019. godini.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više