Novosti

Politika

Petnaesti godišnji skup povjerenika za izbjeglice i migracije

Na sastancima je razmatrana dosadašnja suradnja kao i mogućnosti njenog proširenja u idućim godinama na programima pomoći izbjeglim osobama s teritorija Republike Hrvatske i BiH u Republiku Srbiju, istaknuli su predstavnici SNV-a

Gb3oouah3pidsjtwywqfuu6ckox

Delegacija SNV-a na čelu s predsjednikom Borisom Miloševićem s komesarom Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije Vladimirom Cucićem

Petnaesti godišnji skup povjerenika za izbjeglice i migracije održan je od 2. do 4. decembra na Tari. Tokom trodnevnog skupa razmatrana su pitanja u vezi s provođenjem Regionalnog stambenog programa u Srbiji, Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori, kao i aktualna situacija s migrantima u Srbiji, njihovom smještaju i zbrinjavanju u centrima kojima upravlјa Komesarijat za izbeglice i migracije.

Skupu su prisustvovali predstavnici delegacije EU u Srbiji, Banke za razvoj Vijeća Evrope, UNHCR-a, OESS-a i drugih međunarodnih organizacija, delegacije iz regije - Hrvatske, Crne Gore, BiH, Republike Srpske i Makedonije, kao i predstavnici drugih međunarodnih organizacija iz zemlјe i okruženja.

Skupu je prisustvovala i delegacija SNV-a na čelu s predsjednikom Borisom Miloševićem koja je održala sastanak i s komesarom Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije (KIRS) Vladimirom Cucićem i njegovim suradnicima, direktorom Republičkog sekretarijata za raseljena lica Vlade Republike Srpske Markom Ačićem i direktorom Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Vlade AP Vojvodina Duškom Ćutilom.

Na sastancima smo razmatrali dosadašnju suradnju i mogućnosti njenog proširenja u idućim godinama na programima pomoći izbjeglim osobama s teritorija Republike Hrvatske i BiH u Republiku Srbiju, istaknuli su članovi delegacije, zahvaljujući KIRS-u na dosadašnjoj dobroj i kvalitetnoj saradnji.

Govorilo se i o pomoći povratnicima u Hrvatskoj. Dosadašnja suradnja u tom smislu ocijenjena je odličnom i razmatran je njen nastavak u 2020. godini. Podsjetimo, radni sastanci komesara za izbeglice i migracije održavaju se jednom godišnje kada se podnose izvještaji o urađenom u prethodnoj godini i razmatraju pitanja od značaja za daljnji rad Komesarijata za izbeglice i migracije.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više