Novosti

Kultura

Fore na račun Srba i Hrvata uvijek jako dobro prolaze

U svojim nastupima najmanje se bavimo ustašama i partizanima, a slabo nas zanimaju i političari jer se prebrzo mijenjaju, ali zato su fore na račun Bosanaca uvijek dobrodošle, kazali su na tribini SPD-a ‘Privrednik‘ stand up komičari Goran Vinčić i Marko Dejanović

8joqf8x2lx6wilgzjvlxpn2120y

Goran Vinčić, Saša Kosanović (moderator) i Marko Dejanović (foto Nenad Jovanović)

Naše fore znaju biti politički nekorektne, ali je bitno da su kvalitetne. Ako se publika ne smije, razlog tome nije kriva tema, nego loša kvaliteta. Nema zabranjenih tema. Zapravo, ne postoji zakon koji bi branio ruganje pa se možemo rugati svemu. Usprkos tome, probleme nam znaju praviti pojedinci i s ljevice i s desnice, kao i feministkinje koje znaju biti vrlo radikalne. Dakle, svi koji smatraju da se s nečim ne smije šaliti ili da su samo oni pozvani da to rade, istaknuli su dvojica stand up komičara Goran Vinčić i Marko Dejanović na tribini SPD-a ‘Privrednik’ i VSNM-a Grada Zagreba pod nazivom ‘Prekomjerno granatiranje humorom’ koja je utorak održana u Zagrebu.

Na pitanje moderatora o svojim počecima, Vinčić kaže da je još kao dijete u rodnim Mirkovcima, zajedno s braćom i sestrom, volio nasmijavati prijatelje. – Međutim, kad sam se javio na nešto ‘jače’ grupne komičarske nastupe, shvatio sam da se za njih ipak treba pripremati – objasnio je Vinčić.

Marko, dijete iz mješovitog braka, koji je uoči rata iz Banjaluke došao u Zagreb i tu završio školu pa se počeo baviti novinarstvom, ističe da su ga na bavljenje stand up komedijom inspirirali protesti. – Iako na njima nije bilo humora, nisam htio biti u ekipi pred pozornicom, nego na bini pa sam počeo vježbati i studiozno se pripremati za nastupe - rekao je Dejanović.

Marko se prisjetio kako je u jednom mjestu imao problema s lokalnim katoličkim svećenikom koji je pozivao na bojkot njegovog nastupa. - I sada nastupam tamo, ali u drugom lokalu - kaže Marko, koji se, kao i Goran, osvrće na navalu političke korektnosti.

- U svojim nastupima najmanje se bavimo ustašama i partizanima. Fore na račun Srba i Hrvata jako dobro prolaze, a ako je nešto zajedničko i jednoj i drugoj publici, onda su to šale na račun Bosanaca – slažu se obojica, a Marko dodaje da nije imao problema kao Srbin, ali su ga zezali zato što je Bosanac.

Moderatora Sašu Kosanovića zanimalo je kako u njihovim nastupima prolaze političari. – Ne pričamo previše o njima jer se oni mijenjaju. Prije nekoliko godina moglo se govoriti o Karamarku, ali danas uglavnom ne znaju tko je on, kao ni tko je bio Mijo Crnoja, čovjek s najkraćim ministarskim stažem. Ali zato su kolege u Srbiji zbog Vučića u puno boljoj poziciji, jer on traje i traje - ističu Goran i Marko.

Za razliku od Marka koji je zabatalio Banjaluku, Goran je imao više nastupa u Republici Srpskoj. Publika je svugdje ista, samo je treba znati probuditi, ističe Goran i najavljuje nove nastupe u Zagrebu i drugim gradovima Hrvatske

Publika se uključila u razgovor s gostima uživajući u njihovim šalama i upadicama. Na pitanje kad će u nastupe ubaciti i masone, Marko je odgovorio da su oni odavno na njihovom repertoaru, ali da su fore o njima tajne, jer se ipak radi o tajnom udruženju.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više