Novosti

Politika

Fotogalerija: NDH na Interliberu

S Interlibera su prošle godine najavili da više neće dopustiti promoviranje NDH. Jesu li se držali obećanog, pogledajte u našoj fotogaleriji

Zagrebački sajam knjiga Interliber nudi svašta - od ozbiljnih knjiga i bestselera preko kobasica i piva do crtanja karikatura za sitan novac i instant zvijezda poput beogradske košarkašice Olivere Ćirković, koja je knjigom o svojim lopovsko-zatvorskim danima privukla priličnu pažnju mainstream medija i zainteresirane publike vazda željne lake literature.

Negdje, ovaj put više na margini nego među top-izdavačima, publici je ponuđen i širok izbor literature koja se bavi razdobljem Nezavisne Države Hrvatske. Neke otvoreno promoviraju ustašku ideologiju, dok su druge znanstveni radovi u kojima se tematizira sramno endehaško razdoblje Drugog svjetskog rata. Nećemo ovdje navoditi pojedinačno izdavače, nego tek spomenuti Elvisa Dusparu o kojem smo pisali lani, a koji je opet izložio svoju knjigu ‘Za dom spremni’.

Prošle godine policija je na pitanje Novosti odgovorila da je prodaja knjige s takvim naslovom legalna s obzirom da je dobila potrebnu katalogizaciju i CIP zapis u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici tako da nisu utvrđeni elementi prekršaja niti kaznenog djela na temelju kojih bi policija postupala. Međutim, lani nam je voditeljica Odnosa s javnošću Interlibera Nataša Mrđen Budisavljević kazala da će sljedeće godine, dakle 2018., tražiti izuzeće takve literature i da neće dopustiti promoviranje NDH. Jesu li se držali obećanog, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više