>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše N.J.

Godišnjica u Zagrebu

Okupljanje članova Udruge ‘Nikola Tesla astralni genij’: I ove je godine u Zagrebu 10. jula, u krugu bivše Vojne bolnice u Vlaškoj ulici, obilježen rođendan Nikole Tesle

I ove se godine velik broj poznatih lica, 10. jula uvečer, okupio u krugu bivše vojne bolnice u Vlaškoj ulici u Zagrebu, na obilježavanju godišnjice rođenja Nikole Tesle. U ime organizatora, predsjednik Udruge ‘Nikola Tesla astralni genij’, kipar Pero Jelisić, naglasio je da Teslu stalno treba imati na umu i biti svjestan njegove veličine i djela.

Književnik Branislav Glumac naglasio da su se u ‘dvorištu Nikole Tesle’, kako je nazvan ovaj prostor, okupili oni koji cijene i poštuju Teslin lik i djelo. Profesor Sead Muhamedagić govorio je o odnosu Tesle i muzike.

- Tesla je redovno odlazio u Metropolitan operu, a najviše je volio Bacha, Mozarta i Beethovena, rekao je i podsjetio na naučnikovu misao ‘ako želite shvatiti tajnu svijeta, mislite u pojmovima frekvencije, energije i vibracija’.

Skup je uveličan nastupom operske pjevačice Inge Heinl koja je uz klavirsku pratnju Darije Blaće izvela niz opernih arija koje je volio Tesla. ‘Tko se ne bi odazvao pozivu na rođendan Nikole Tesle. Čast je pjevati za genija’, rekla je Inge Heinl nakon skupa. Glumac Enes Kišević izveo je svoj Sonetni vijenac posvećen Tesli.

1/1