Novosti

Društvo

SNV obilježio godišnjicu Teslinog rođenja

Povodom 167. obljetnice rođenja velikog znanstvenika Nikole Tesle delegacija Srpskog narodnog vijeća položila je vijence ispred njegovog spomenika u centru Zagreba

Large tesla

Vodstvo SNV-a ispred Teslinog spomenika (foto SNV)

Delegacija Srpskog narodnog vijeća, predvođena Miloradom Pupovcem i Borisom Miloševićem, u ponedjeljak je povodom 167. obljetnice rođenja velikog znanstvenika Nikole Tesle položila vijenac ispred njegovog spomenika u centru Zagreba i tako obilježila rođenje svjetski slavnog naučnika srpskog porijekla.

Istim povodom u Gospiću se održava trodnevna manifestacija "Tesla - Power of Lights" koja će u ponedjeljak završiti predstavom "Tesla", glazbenika i fizičara Janeza Dovča, a održani su i okrugli stol "Tesla - čovjek ljudskih osobina", svjetlosne instalacije, koncerti i utrke.

U ponedjeljak u Memorijalnom centru Nikola Tesla u Smiljanu posjetitelji uz besplatan ulaz mogu razgledati muzejski postav s najvažnijim izumima. Program uključuje i igranje karambol biljara s Teslom. Obljetnica rođenja slavila se i u Karlovcu, gdje je Tesla stekao gimnazijsko obrazovanje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više