Novosti

Kronika

Гoспojинa кoд Врхoвинa

Kишa кoja je пoчeлa пaдaти у вeчeрњим сaтимa ниje рaстjeрaлa пoсjeтиoцe кojи су сe и oвe гoдинe oкупили у Tурjaнскoм кoд Врхoвинa нa прoслaви oвoг црквeнoг прaзникa

2q192cq7xl3w9renh62mn7xr68d

Duška Mijatović zapjevala je na traktoru 

Kiša koja je počela padati u večernjim satima nije ratjerala posjetioce koji su se i ove godine okupili u Turjanskom kod Vrhovina na proslavi Velike Gospojine. Ovaj crkveni praznik se ponovo počeo proslavljati 2005. godine, te do danas okuplja stanovnike Turjanskog koje su životni putevi odveli na sve krajeve svijeta, ali i goste iz svih krajeva Like.

Ovogodišnja proslava je započela svetom arhijerejskom liturgijom na zidinama crkve koja vapi za obnovom. U popodnevnim satima druženje je nastavljeno uz muziku uživo za što su se pobrinuli Spaso Đukanović i Duška Mijatović koji su napravili odličnu atmosferu. Pjesma po pjesma i druženje se u kasnim večernjim satima pretvorilo u veliku žurku sa velikim brojem mladih ljudi koji su se nastavili veseliti i družiti, uprkos kiši koja je počela padati. Svi se slažu da je ovo dobra najava za iduću godinu, kada se očekuje još veći broj sudionika.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više