>

novosti logo

Piše Novosti

Grad Valpovo iz proračuna platio izradu ustaškog spomenika

Na groblju u Marjančacima kod Valpova krajem prošle godine postavljena je spomen-ploča u čast vojnicima Nezavisne Države Hrvatske

Na groblju u Marjančacima kod Valpova krajem prošle godine postavljena je spomen-ploča u čast ‘hrvatskim vojnicima koji su dali svoje živote za Nezavisnu Državu Hrvatsku’. Mramorna ploča na kojoj se nalaze imena 12 vojnika podignuta je na ‘inicijativu članova obitelji poginulih i nestalih, društva Hrvatski domobran te mjesnog odbora Marjančaci’, stoji u priopćenju na stranicama grada Valpova, koji je za ploču iz proračuna izdvojio 8.817,50 kuna.

‘Radi se o spomen-ploči poginulim domobranima iz prigradskog naselja Marjančaci, ta inicijativa pokrenuta je prije šest-sedam godina’, rekao je gradonačelnik Valpova Matko Šutalo na gradskoj sjednici održanoj u siječnju, prenosi portal Index.hr.

‘Nekima se sviđa, nekima se ne sviđa, ali mislim da treba svakako odati počast poginulim hrvatskim vojnicima koji su branili svoj dom’, poručio je gradonačelnik Šutalo, inače član Valpovačke nezavisne liste.

1/1