Novosti

Kronika

‘Хрoникa’ oстaje нa РTВ-у

Угoвoр Рaдиo – тeлeвизиje Вojвoдинa и Зajeдничкoг вeћa oпштинa: Нaстaвљa сe eмитoвaњe eмисиje ‘Хрoникa Слaвoниje, Бaрaњe и Зaпaднoг Срeмa’ нa вojвoђaнскoj TВ

8ieo9pni1ecv4m0c4b9o2nifgss

Miodrag Koprivica i Srđan Kolar

Generalni direktor Radio televizije Vojvodine (RTV) Miodrag Koprivica i predsednik Odbora za informisanje, medije i veru Zajedničkog veća opština iz Vukovara Srđan Kolar potpisali su novi ugovor o nastavku saradnje te dve televizijske kuće.

Time se nastavlja proizvodnja i emitovanje emisije ‘Hronika Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema’ koja se bavi životom Srba u Republici Hrvatskoj. U planu je proizvodnja novih 26 emisija koje će se prikazivati na RTV-u u dvonedeljnom terminu, a do sada je emitovano više od 300 emisija. Spomenuta emisija, koju gledaoci u Srbiji prate još od 2006 godine, jedini je televizijski format koji se u Hrvatskoj proizvodi na srpskom jeziku.

- Svakih 15 dana proizvodimo 8 do 9 priloga u svakoj emisiji i mi se, kao manjinski ali i kao jedinstveni medij, isključivo bavimo problematikom Srba. To je zaista jedinstven projekt i možete sami zaključiti od kolikog je značaja za srpsku zajednicu u Republici Hrvatskoj - rekao je Srđan Kolar. Ne skrivajući zadovoljstvo zbog nastavka saradnje, generalni direktor RTV-a istakao je značaj projekta.

- Kao što sarađujemo sa programima u Rumuniji i Hrvatskoj, pre svega na kulturnom, ali i na planu informisanja, dajemo doprinos afirmisanju zajedničkih vrednosti, ne samo srpskog naroda nego i zajedničkom življenju na tom prostoru - rekao je Miodrag Koprivica. Nastavak uspešne saradnje još je i veći ako se ima u vidu zastupljenost nacionalnih manjina, a prvenstveno srpske, u hrvatskim programima javnog servisa koji ne prelazi 1,6% u 2018. godini što je istaknuto i u izveštaju Savjeta za nacionalne manjine za prošlu godinu, a koji se poziva na podatke Srpskog narodnog vijeća.

Potpisivanju ugovora o nastavku saradnje dve televizijske kuće, i nastavku emitovanja ‘Hronike Slavonije Baranje i zapadnog Srema’ na RTV-u, prisustvovao je episkop osječko-poljski i baranjski vladika Heruvim koji je u ime eparhije, direktoru RTV-a darovao repliku čudotvorne ikone iz Šarengrada.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više