Novosti

Kronika

In memoriam: Branko Božić (1954. – 2022.)

Dr. Branko Božić, specijalist urologije i višegodišnji šef Odjela hemodijalize u Općoj bolnici Ogulin, aktivno se zalagao za poboljšanje položaja pripadnika srpske zajednice na području Karlovačke županije i Ogulina

Large informator    in memoriam

Dvadeset i petog novembra u Ogulinu je sahranjen dr. Branko Božić, specijalist urologije i višegodišnji šef Odjela hemodijalize u Općoj bolnici Ogulin. Preminuo je 23. novembra u 68. godini, u bolnici u Zagrebu. Dr. Božić je rođen 1954. u Krnjaku, a najveći dio radnog staža kao liječnik je proveo u Ogulinu. Sahranjen je na ogulinskom groblju Svetog Jakova u porodičnoj grobnici.

Bio je član SDP-a i aktivan kao pripadnik srpske zajednice. Bio je vijećnik u prvom i drugom sazivu Vijeća srpske nacionalne manjine Karlovačke županije. Također je u dva prva mandata bio član VSNM-a Ogulina. Aktivno se zalagao za poboljšanje položaja pripadnika srpske zajednice na području Karlovačke županije i Ogulina. Mnogim pacijentima je nesebično pomagao, naročito oko termina za ultrazvuk kada bi hitno trebalo obaviti određene pretrage. Kako je rekao Zlatko Mrvoš iz Gradske organizacije SDP-a Ogulin, "smrću doktora Božića gube svi, kako Socijaldemokratska partija tako i cijela srpska zajednica".

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više