Novosti

Kronika

Нeвeн Ивoшeвић: Стaбилнoст je битнa збoг прojeкaтa

Инзистирaт ћeмo нa прojeктимa кao штo je биo "Зaжeли 2". Вaжнo je oсигурaти стaбилнoст дa би сe мoгли прoвoдити прojeкти, пoгoтoвo oни кojи сe финaнцирajу EУ срeдствимa, кaжe члaн Грaдскoг виjeћa Oгулинa

Large 7

Kako ocjenjujete proljetne lokalne izbore kada je ogulinski SDSS izgubio mjesto srpskog dogradonačelnika i nedavni rezultat dopunskih izbora kada je osvojio mjesto u Gradskom vijeću?

Rezultati proljetnih izbora su neočekivani s obzirom na projekte koje smo izvršili i s obzirom na povratne informacije od zajednice koja nam je davala punu podršku. U prethodnom mandatu, u periodu od 2019. do izbora 2021. godine, postignuta je vrlo dobra suradnja sa gradonačelnikom i realizirano je nekoliko projekata, a dobar dio projekata je započet. Dopunski izbori su ipak pokazali da je zajednica prepoznala vrijednost i zalaganje koju smo za nju uložili i dala nam je podršku te smo osvojili šesnaesto vijećničko mjesto u Gradskom vijeću Grada Ogulina. Ipak je SDSS parlamentarna stranka koja ima temelj i strukturu za razliku od drugih koje imaju samo nerealne ambicije.

Kako su protekli izbori i što je bilo odlučujuće? Čini se da ima nekih nelogičnosti jer od proljetnog "gubitka" i sadašnjeg "dobitka" prošla su četiri mjeseca? Koji je mandat važniji, vijećnički ili dogradonačelnički?

Postoje indicije da je bilo nelogičnosti ili točnije rečeno malverzacija prilikom glasovanja. Naime, na lokalnim izborima u maju 2021., protukandidat SDSS-ovom kandidatu Nevenu Vujnoviću za zamjenika gradonačelnika iz redova srpske zajednice je na jednom biračkom mjestu osvojio 108 glasova, a nakon četiri mjeseca na dopunskim izborima, osvaja 74 glasa i to još s pozicije zamjenika gradonačelnika. Mi smo svakako zadovoljni osvojenim mjestom u Gradskom vijeću i to nam osigurava nastavak realizacije projekata bitnih za srpsku manjinsku zajednicu i za građane Ogulina. Ipak je to vijećničko mjesto bitno pošto se kroz rad Gradskog vijeća čuje o problemima i potrebama zajednice. Pošto sam bio zamjenik gradonačelnika u mandatu od 2017. do 2021., i bio blokiran u radu od strane srpske opcije iz Demokratskog saveza Srba u periodu od 2017. do 2019., mogu zaključiti da je to funkcija bez velike važnosti ukoliko nemate vijećnički mandat.

Kakvi su planovi za naredni četverogodišnji period i očekujete li nastavak dobre saradnju sa sadašnjom gradskom vlašću?

Suradnja s gradskom vlašću će postojati na razini projekata i ciljeva koji su bitni za srpsku manjinsku zajednicu kako u ruralnim krajevima, tako i u gradu Ogulinu. Svakako ćemo inzistirati na obnovi infrastrukture, projektima socijalne osjetljivosti te na većem razvoju kulturnog i društvenog života. Poseban naglasak ćemo staviti na održavanje dobrih međunacionalnih odnosa.

Koji će biti prioriteti SDSS-a i što ćete pokušati ostvariti za Srbe na području grada?

Gledat ćemo da učinimo što je moguće više, a u okvirima proračuna Grada Ogulina, Karlovačke Županije u kojoj imamo zamjenika župana Dejana Mihajlovića i županijskog vijećnika Nenada Vukadinovića, pomoći SDSS-ovih struktura kroz ministarstva i Srpskog narodnog vijeća. Svakako ćemo inzistirati na dovršetku izgradnje mrtvačnice u Drežnici, Jasenku, Musulinskom Potoku i ostalim mjestima. Također ćemo nastojati da u što većoj mjeri budu obnovljene i sanirane ceste u svim ruralnim mjestima, od Drežnice preko Ponikava, Donjih Dubrava, Jasenka, Potoka, Brestovca, Vitunja i ostalih gdje postoji potreba. To nisu novi ciljevi, već nastavak dogovorenih projekata iz prethodnog mandata kada smo imali dobru suradnju s gradskom vlašću. U sljedećem mandatu ćemo pokušati rješavati i pitanje vodovoda u mjestima Jasenak, Ponikve, Donje Dubrave i Popovo Selo. Imate primjer gdje je investitor izgradio hotel u mjestu Ponikve i za potrebe rada hotela je morao izgraditi spremnik za vodu, umjesto da se priključio na vodovod. To su naši ciljevi između ostalih, da se osiguraju uvjeti investitoru da izvrši svoje projekte. Svakako ćemo inzistirati na projektima kao što je bio "Zaželi 2". Važno je da se osigura stabilnost koja je bitna da se mogu provoditi projekti, a pogotovo oni koji se financiraju EU sredstvima. U tome segmentu mi možemo vrlo mnogo pridonijeti.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više