Novosti

Kronika

Ин мeмoриaм Будимир Дрaчa (1954 - 2021)

Дугoгoдишњи нaчeлник Oпштинe Maркушицa, oд 2005. дo 2021. гoдинe, прeминуo je 31. мaja нaкoн тeшкe бoлeсти. Рoђeн 1954. у Kaрину, диплoмирao je нa Пoљoприврeднoм фaкултeту, тe je гoдинaмa рaдиo у струци

Large 6

Budimir Drača

Dugogodišnji načelnik Opštine Markušica, Budimir – Bude Drača preminuo je 31. maja nakon teške bolesti. Drača je rođen 25. aprila 1954. godine u Karinu (Dalmacija). U ranoj mladosti sa porodicom doselio se u Ostrovo gde je završio osnovnu školu, a potom je u Vinkovcima pohađao srednju poljoprivrednu školu. U ovom gradu diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu i stekao zvanje inženjera poljoprivredne mehanizacije.

U struci je radio duži niz godina, a devedesetih godina bio je direktor Poljoprivredne zadruge u Ostrovu. Nakon perioda mirne reintegracije postao je aktivan u Samostalnoj demokratskoj srpskoj stranci, u nekoliko navrata bio je član Glavnog odbora, a nakon izbora 1997. godine postao je član opštinskog poglavarstva Opštine Markušice i na toj funkciji ostao je sve do 2005. godine, odnosno dva četverogodišnja mandata. Puna četiri mandata, od 2005. do 2021. godine bio je načelnik Opštine Markušica. Budimir Drača bio je oženjen i otac dve ćerke. Sahranjen je u sredu, 2. juna, na mesnom groblju u Ostrovu.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više