Novosti

Politika

Izložba fotografija i film o predsjednici u ponedjeljak u HND-u

Izložba ‘Fake news potraits, Nikola Šolića, bit će otvorena 4. studenog u 19 sati u Hrvatskom novinarskom društvu, nakon čega će biti prikazan dokumentarni film ‘Poštovana predsjednice’, Daniela Pavlića

3r6kah9luivtlftuhb8x3lvsvs4

Otvorenje izložbe fotografija Nikole Šolića pod nazivom ‘Fake news portraits’ te zagrebačka premijera dokumentarnog filma Daniela Pavlića ‘Poštovana predsjednice’ bit će u ponedjeljak, 4. studenog, s početkom u 19 sati, u Novinarskom domu u Zagrebu (Perkovčeva 2).

Izložba Nikole Šolića bavi se fenomenom fake newsa. ‘Riječ je o besmislici ravnoj istinitoj laži ili lažnoj istini. Vijest, naime, sadrži istinit događaj, činjenice. Vijest koja nije utemeljena na istinitom događaju i činjenicama nije vijest, već laž, krivotvorina, prevara, podvala. Situacija je mnogo gora kad neko društvo s lakoćom prihvati i druge krivotvorine…’, stoji u najavi izložbe.

Nakon otvaranja izložbe slijedi projekcija filma ‘Poštovana predsjednice/Dear Mrs. President!’, poetskog dokumentarca s ruba Europske unije, iz Hrvatske Kostajnice. U njemu autor Daniel Pavlić pripovijedajući potresnu priču o zaboravljenoj, osiromašenoj i od ljudi i sadržaja ispražnjenoj Hrvatskoj Kostajnici suočava Kolindu Grabar-Kitarović s apsurdom ispraznih obećanja o blagostanju. Film je dosad prikazan publici u Opatiji, Daruvaru, Sisku i Tuzli, gdje je proglašen najboljim dokumentarcem 8. Tuzla film festivala.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više