Novosti

Društvo

Jutarnja sekirica

Nepodobna visokoškolska ustanova opet na udaru radikalne desnice: Karolina Vidović Krišto je u programu javne televizije harangirala studente Filozofskog fakulteta. Bez ikakvih sankcija

J6rsqwldxiq1q03op06yav55p08

Lampioni za Vukovar ispred Filozofskog u Zagrebu

Hrvatska televizija opet je u eter lansirala nove izabrane podvale svoje desničarske vedete Karoline Vidović Krišto – o Danu sjećanja na žrtvu Vukovara, a u emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’. Novinarka je najprije krivnju za lošu vukovarsku opću perspektivu adresirala prema vladi Zorana Milanovića, potom se založila oko poticanja jače pripadnosti naciji kod mlađe djece. A onda je uslijedila predstava nad kojom bi se morale angažirati regulatorne službe u medijskom sektoru, ako ne i pravosudna tijela. Vidović Krišto najavila je anketu među studentima Filozofskog fakulteta u Zagrebu od kojih nitko nije znao po čemu je poznat 18. studenoga i nakon emitiranog priloga navela da je to ‘ista ustanova koja je nedavno organizirala proslavu 100. godišnjice Oktobarske revolucije’.

Malo je nedostajalo da Filozofski fakultet optuži i za razaranje Vukovara, no treba naglasiti: prikazana anketa snimljena je prije niz godina, a ne otkako tu sastavnicu Sveučilišta u Zagrebu vodi nova uprava. To nije problem dokazati, pa je očito riječ o teškoj manipulaciji u programu javne radiotelevizije, s efektom koji se može nazvati i uvijenim pozivom na linč, znamo li što se nedavno događalo ispred Filozofskog. Jer tamo nije bilo proslave Oktobra u organizaciji uprave, nego je grupa studenata istaknula crvenu zastavu na spomeniku ispred fakultetske zgrade, a nakon toga su ih fizički napale naoružane osobe čiji identitet do danas nije otkriven.

Štoviše, 18. studenoga je druga grupa studenata organizirala komemoraciju pred spomenikom, transparentom posvećenim Vukovaru i zapaljenim svijećama, uz dopuštenje fakulteta. Ali to Karolina Vidović Krišto ne spominje, zabrinuta nad djecom kojoj se ne potiče osjećaj pripadnosti naciji, pa završavaju pod utjecajem nastavnika Filozofskog koji su općepoznato antihrvatski nastrojeni. Stoga je ona podsjetila gledatelje i na tobožnju aferu iz Srba prošle godine, zdravo za gotovo, kao da je riječ o nesumnjivoj istini. Podsjećamo, tad je jedna braniteljska udruga iz Zadra lažno tvrdila da su tamo bili dovedeni osnovnoškolci iz Bobote da recitiraju stihove: ‘(…)Moj će tata da pronađe još bolji top sa kojim će da udara po neprijatelju, moj će tata sekiricom da udara po krvnikovoj glavi.’

Na stranu sad tragična estetička izgubljenost podmetača te nakaradne sklepotine, no tvrdnja nije dokazana, unatoč detaljnoj službenoj istrazi krim-policije. Pa, zauzvrat nalazimo da bi se ista tijela mogla pozabaviti i navedenim te lako provjerljivim nedjelom Karoline Vidović Krišto i odgovornih na HTV-u.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više