Novosti

Kronika

Kaлничaни у Eврoпи

Прeдсjeдник Oпћинe Kaлник биo нa мeђунaрoднoj кoнфeрeнциjи

5y7euoyrjf93by6yq475q1u29mg

Mladen Kešer 

Načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer, kao član hrvatske delegacije, učestvovao je na poznatoj europskoj konferenciji ‘Futur@projekt’ koja je održana u njemačkom gradu Nojhausenu, u saveznoj državi Baden Vurtemberg. Načelnik kalničke općine Mladen Kešer (SDP), svoju Općinu i Republiku Hrvatsku predstavio je s tri značajna projekta.

- Zajedno s ostalim članovima naše ekipe predstavio sam Projekt ‘Rijeka evropska prijestolnica kulture za 2020. godinu’, projekt ‘Titov podzemni grad’ u srcu Velebita: razvoj cjelogodišnjeg i održivog sigurnog aktivnog turizma u NP Paklenica i širem velebitskom području te naš lokalni projekt ‘ Kalnik najbolje sportsko penjalište i planina za cjelogodišnji održivi turizam u srcu zaštićenog krajolika’ - rekao je Kešer i dodao da se ne smije čekati da Europska unija dođe do nas nego da treba ozbiljno ući u nju jer će u protivnome politiku voditi samo vodeće zemlje, a druge će im služiti kao najamna radna snaga i tržište. U vezi projekta ‘Titov podzemni grad’, Kešer je bio posebno ponosan jer ga je predstavio u Njemačkoj koja još uvijek pamti i poštuje Josipa Broza kao pozitivnu povijesnu ličnost.

- Drago mi je da sam mogao sudjelovati na ovoj važnoj konferenciji i predstaviti projekte od značaja za Općinu Kalnik i Republiku Hrvatasku. Jedan od važnijih projekta je Titov podzemni grad, nadam se da će takav projekt i mnogi drugi biti itekako prepoznati - rekao je Kešer. Pored Općine Kalnik na spomenutoj europskoj konferenciji na kojoj se predstavljaju brojni projekti i programi, sudjelovale su mnoge općine, udruge i sportski klubovi iz Njemačke, Italije, Španjolske, Malte, Slovačke, Grčke i drugih europskih zemalja.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više