Novosti

Politika

Karamarko je kriv za sve!

Napavši Novosti, bivši predsjednik HDZ-a sebe je okrivio i za ono za što je uistinu kriv, ali i za stvari koje nemaju nikakve veze s njim, ali ih on – tko će ga znati zašto – pripisuje sebi pod zasluge

Tomislav Karamarko objavio je novi post na Facebooku, a kad Karamarko objavi post, to u pravilu znači da će svi portali požuriti da prenesu mudre misli bivšeg predsjednika HDZ-a i prvog potpredsjednika Vlade koji je zbog sukoba interesa abdicirao s obje pozicije.

Pa kad je već tako - po onoj kud svi Turci, tu i mali Mujo! – pogledajmo što nam bivši (i budući?) političar ima za reći.

Povod za obraćanje javnosti je, kako je napisao, ‘kumrovečki pamflet srpske, židovske, romske nacionalne manjine i takozvanih antifašista’. Riječ je zapravo o dopisu koji su dvojica zastupnika srpske (Milorad Pupovac) i romske (Veljko Kajtazi) nacionalne manjine te predstavnici židovske zajednice (Ognjen Kraus) i antifašista (Franjo Habulin) prije mjesec dana uputili čelnim ljudima hrvatske države. Upozorili su vlasti na nečinjenje, pa čak i podršku određenim strukturama u širenju revizionističkih tendencija u društvu.

Kako nakon mjesec dana od nikoga, pa ni od DORH-a, nisu dobili nikakav odgovor odlučili su s apelom izaći u javnost, što je Karamarka izgleda jako pogodilo. On se, naime, u apelu spominje kao rodonačelnik rastućih pokušaja revidiranja i krivotvorenja povijesti, s obzirom da se nakon njegovog dolaska na čelo HDZ-a 2012. godine njihov broj znatno povećao, a kulminirao formiranjem Vlade na čelu s Tihomirom Oreškovićem.

Karamarko je u svom obraćanju želio biti ciničan. Ili ironičan. Teško je procijeniti. Pa je sebe okrivio za sve. I za ono za što je uistinu kriv, ali i za stvari koje nemaju nikakve veze s njim, ali ih on – tko će ga znati zašto – pripisuje sebi pod zasluge. Pa tako spominje da je on ‘kriv’ što je ‘s najljepšeg trga u Zagrebu uklonjen diktator Tito’, premda promjena imena nema nikakve veze s njim, nego ide u političku ostavštinu bivšeg ministra kulture i desnog radikala Zlatka Hasanbegovića, koji je, doduše, bio u tadašnjoj HDZ-ovoj Vladi.

Kriv je Karamarko dalje što je Kolinda Grabar Kitarović pobijedila na izborima i čim je došla na Pantovčak izbacila Titovu bistu iz Predsjedničkih dvora.

Kriv je, nastavlja, što je pobijedio na pet izbora zaredom ‘porazivši one koju su Hrvatsku podijelili na mi i oni’, kao da upravo on nije izišao s političkom platformom po kojoj se u javnosti moraš držati zadane ideologije ili držati zatvorena usta, a slobodno misliti i govoriti možeš samo u svoja četiri zida?

Kriv je, kaže, i što je nakon njegove ‘političke eliminacije iz Hrvatske iselilo 200.000 sposobnih Hrvatica i Hrvata?’, pa je kriv jer nije bio u koaliciji s ‘Pupovcem i pročetničkim SDSS-om!?’ i ‘što Pupovčeve velikosrpske Novosti na posljednjoj naslovnici veličaju Jugoslaviju?’ i ‘što su te novine financirane novcem hrvatskih poreznih obveznika’, pa se još uhvatio i Izraela, Holokausta, Ine i MOL-a, Lex Agrokora i još puno toga. Zanimljivo, aferu SMS u kojoj se i njegovo ime sve češće spominje, nije komentirao.

Svašta je on tu još napisao, pa i poručio protivnicima, ‘određenim gremijima’, da se s razlogom boje da se ‘nakon više od dvije godine političke izolacije’ vrati u politiku. ‘Mogu im samo poručiti: Dobar je strah od Boga dan!’ te na kraju čestitao svima ‘29. novembra, rođendan Jugoslavije, osobito onima koji muzu hrvatski proračun kako bi Hrvatsku blatili u međunarodnim krugovima i veličali propalu, diktatorsku, Titovu tvorevinu, koju, očito, nismo do kraja porazili u Domovinskom ratu.’

Sve je to popratio s naslovnicom novog broja Novosti, pa kad nas već čita Karamarko, pozivamo i vas da odvojite koju kunu i otrčite do kioska po naš tjednik da vidite čime smo se to zamjerili nekadašnjem prvom špijunu Hrvatske.

Ako vam on nije dovoljan razlog, zasigurno će to biti njegov ideološki pajdaš Stevo Culej koji je u četvrtak navečer saborsku raspravu o ustaškom pozdravu ‘Za dom spremni’ pratio upravo s naslovnicom Novosti.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više