Novosti

Društvo

Katran i perje: Matorci

Nastupom u novoj sezoni HRT-ovog ‘Petog dana’ proslavio se dr. sc. Luka Popov, fizičar s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, pobornik slobodnog nošenja oružja, član Društva za promicanje tradicionalne mise Benedictus i Apologetske udruge blaženi Ivan Merz te povremeni autor radikalno konzervativno-protržišno-tačerističkih kolumni na internetu

A57tg5gt0m5kwv050po85ah1xh3

Luka Popov (foto Index.hr)

Studentima i profesorima Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji se okupljaju na plenumima ne treba se nakloniti samo zbog hrabre borbe za javno obrazovanje, sekularno društvo, solidarnost, sveučilišnu autonomiju i zato što nerviraju Ninu Raspudića. Oni su učinili također mnogo na raskrinkavanju raširenog profesionalnog oboljenja dijagnosticiranog kao matori nadrkanitis, osobito proširenog u konzervativnijih kolumnista dnevnih novina. Među ovim profesionalnim cinicima gotovo da nema takvog koji nije sudjelovao u verbalnom gangbangu nad nepoćudnom djecom. Nastupom u redizajniranoj novoj sezoni HRT-ovog ‘Petog dana’ proslavio se i novi regrut ovog talk showa s desnice, dr. sc. Luka Popov, fizičar s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, pobornik slobodnog nošenja oružja, član Društva za promicanje tradicionalne mise Benedictus i Apologetske udruge blaženi Ivan Merz te povremeni autor radikalno konzervativno-protržišno-tačerističkih kolumni na internetu.

- Taj plenum je čista socijalistička utopija u kojoj smo svi kao jednaki i imamo nešto za reć. Dva posto ih se okupi i oni kao predstavljaju sve studente! Ideja toga je da svatko ima pravo izreć mišljenje, a dođe tristo ljudi i trebalo bi trajat sto godina da svatko iskaže mišljenje! Tko ozbiljno studira, nema vremena za plenum. Studentskim prosvjedima zamjeram taj jedan revolucionaran karakter; mene plenum podsjeća na događaje iz Francuske revolucije, kad je treći stalež rekao ‘tko šljivi ona druga dva’ i proglasio nelegitimno nacionalno vijeće - izmitraljirao je Popov profinjenim znanstvenim diskursom.

Ostavio je gledatelje da bleje u čudu, jer čovjek je očito čak i protiv buržoaske revolucije, te je ostavio gorak dojam da se moguće nadahnjuje djelima Franje Tahija, kardinala Richelieua i Marije Antoanete. No tu se Popov nije zaustavio, već je zdravo za gotovo nastavio ponavljati ratno-propagandnu laž smijenjenog dekana FF-a o fotomontaži sa ‘studentom odjevenim u ISIL-ovca koji reže glavu bivšem dekanu’ te stao nevezano govoriti o pojavi blasfemije na Filozofskom. ‘Samovlašće i uzimanje vlasti u ruke, poziv na nasilje i na kraju bogohuljenje imamo!’ uskliknuo je.

Otužno verbalno šamaranje studenata nastavio je osobno doc. dr. sc. Nino Raspudić, poznat kao protivnik studentske blokade iz 2009. godine: tada je prosvjedovao glede nečuvene strahote da su mu pobunjeni studenti onemogućili parkiranje i zabranili da održi predavanje o ‘Decameronu’ na matičnoj visokoškolskoj ustanovi.

Besramno gerontokratsko mamuzanje studenata se nastavlja. Protagonisti glume žrtve iako nesmetano paradiraju medijima i drže u rukama sredstva verbalnog i pisanog masovnog uništenja. Studenti su očito nekoliko stoljeća mlađi, ljepši i pametniji od satnije nervoznih matoraca – koji to ne moraju biti samo po godinama.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više