Novosti

Društvo

Kaznena prijava zbog vikanja "Ubij Srbina"

Policija je na zadarskom području pronašla mladića koji je u Glini vrijeđao Milorada Pupovca i vikao mu "Ubij Srbina." Kazneno je prijavljen za javno poticanje na nasilje i mržnju

Large priveden

Policija je na zadarskom području pronašla mladića koji je u Glini vrijeđao Milorada Pupovca i vikao mu "Ubij Srbina", što je reporter Novosti zabilježio na video snimci. Počinitelju slijedi kaznena prijava za javno poticanje na nasilje i mržnju, potvrdio je načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut na konferenciji za medije.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u srijedu je, zajedno sa saborskim zastupnicama Draganom Jeckov i Anjom Šimpragom te potpredsjednikom stranke Dejanom Mihajlovićem, posjetio Glinu i Majsku Poljanu. Delegacija SDSS-a obišla je razrušeno područje s ciljem da dogovori pomoć te ubrza obnovu ionako ratom i ekonomski poharanog područja.

Međutim, nešto poslije 13 sati skupina mladića, očito navijača, verbalno ih je napala u Glini, prijeteći fizičkim nasiljem i vrijeđanjem na nacionalnoj osnovi. U središtu grada, u više navrata, grupe mladića Pupovcu su uputile niz uvreda, nazivajući ga lopovom i smećarom. Psovali su mu majku, pozdravljali ustaškim pozdravom, a sve to uz uobičajeno "Ubij Srbina". Na kratkoj video snimci pronađeni napadač snimljen je upravo u trenutku dok viče "Ubij Srbina".

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više