Novosti

Politika

Križevačka HDZ-ovka veličala Pavelića

Suzana Horvat, šefica lokalnog ogranka HDZ-a, objavila je na Facebooku fotografiju ustaškog poglavnika. ‘Da nam je on bio devedesetih, ne bi nam trebalo Oluje’, poručila je

P2kiau94ph5xdnoxabw7rkgux32

Dok nekoliko dana uoči službenog obilježavanja obljetnice akcije ‘Oluje’ srpski političari u Hrvatskoj pozivaju na toleranciju, izgradnju kulture mira i suživota između Srba i Hrvata, na drugoj strani pojedini članovi HDZ-a ističu poruke mržnje i netrpeljivosti.

Najnoviji slučaj iskazivanja otvorenog antisrpstva, i to s pozicija ustaštva i fašizma, došao je, kako piše koprivnički portal Danica, od strane istaknute članice HDZ-a iz Križevaca i zaposlenice Hrvatske poljoprivredne agencije. Riječ je o Suzani Horvat iz prigradskog križevačkog naselja Majurca, koja je u subotu na svom Facebook-profilu slavila ratnog zločinca i ustaškog poglavnika Antu Pavelića tako što je objavila njegovu fotografiju i popratila je komentarima u kojima ponižava Srbe.

Podršku su joj pružili pojedini Facebook-prijatelji. Neki od njih otišli su korak dalje, pa su pored Pavelića veličali i nacističkog zločinca Adolfa Hitlera. ‘Da ga (Pavelića, op. a.) bar možemo klonirati i njega i Adolfa Hitlera, ZDS uvijek i zauvijek’, napisala je u komentaru stanovita Svjetlana Jagoić. ‘Istina. Da nam je on bio devedesetih, ne bi nam trebalo Oluje’, odgovorila joj je Suzana Horvat.

‘Ja sam veliki domoljub, i kako su nas izgazili u ratu, i kako sad dolazi Oluja, znate. Ma u pravu ste, brišem je odmah’, rekla je Horvat u razgovoru s novinarom 24 sata i dodala da joj je žao zbog objave te da se želi ispričati. Naknadno je nazvala istog novinara i zamolila ga da ništa ne objavljujemo jer je, kako kaže, Pavelićevu sliku ‘objavila iz šale’.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više