Novosti

Kronika

Личaни плeсaли нa Чукaрици

Хумaнa пoeтскo-музичкa причa oдржaнa je у Бeoгрaду у oргaнизaциjи Удружeњa Личaнa Гaцкe дoлинe и Врхoвинa ‘Зaвичaj’

Jxqpoktxr9zx2amcqv6co7ome5f

Nastup na večeri Ličana povodom Svetog Save 

Nakon nedavnog podmlađivanja kompletnog rukovodstva Srpskog udruženja Ličana Gacke doline i Vrhovina ‘Zavičaj’ iz Beograda, u organizaciji ovih mladih ljudi krenule su brojne kulturne i humanitarne aktivnosti. Jedna od njih je održana i ovih dana. U predvečerje Svetog Save, 26. januara u punoj sali Kulturnog centra Čukarica izvedena je humana poetsko-muzička priča ‘Krajina, Kosovo i Metohija u krilu Svetosavlja’.

Organizatori cijele manifestacije; Srpska solidarnost hranom, Cultural Humane Art of Science i Srpsko udruženje Ličana Gacke doline i Vrhovina ‘Zavičaj’ priredili su svečan i nesvakidašnji program kroz koji su predstavili svetitelja Savu, a potom Krajinu te Kosovo i Metohiju. Bila je ovo jedinstvena prilika da na zajedničkoj pozornici nastupe izvođači zavičajne, duhovne i tradicionalne muzike, te da se čuju stihovi i tekstovi najcjenjenijih književnika, pjesnika i mladih umjetnika.

U programu su učestvovali: Krajiška grupa ‘Plitvice’, Vokalni sastav ‘Istočnik’, Pevačka grupa ‘Vezak’, KUD Petrova gora, Siniša i Saša Rudan, Tamara Ristić, Stela Živković, Milan Todorović-Darić i članovi Udruženja Ličana ‘Zavičaj’.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više