Novosti

Kronika

Личaни у Субoтици

Чeтвртo пo рeду ‘Личкo вeчe’ oдржaнo je у прeпунoj сaли рeстoрaнa Спaртaк у Субoтици, у oргaнизaциjи Удружeњa Личaнa из Субoтицe, jeднoг oд нajoргaнизирaњих удружeњa Личaнa у Србиjи сa 400 aктивних члaнoвa

I3701gx14vbj9zrcpieyoqh3ztm

Ličko prelo u Subotici (foto subotica.com)

Tradicionalno, četvrto po redu ‘Ličko veče’ održano je u prepunoj sali restorana Spartak u Subotici, u organizaciji Udruženja Ličana iz Subotice. Ovo je jedno od najorganiziranjih udruženja Ličana u Srbiji sa blizu 400 aktivnih članova svih generacija razvrstanih u gotovo sve sekcije.

Gosti ovogodišnjeg prela bili su Srpsko prosvjetno društvo ‘Nikola Tesla’ iz Postojne (Slovenija) i Udruženje ‘Zavjet otadžbini’ iz Novog Sada, a u kulturno-umetničkom programu nastupili su KUD ‘Krajina’ iz Beograda, Dejan Anđelović, humorista Milan Malbaša i sekcija Udruženja.

Prelo je imalo humanitarni karakter, pa je dio prihoda doniran mališanima iz Udruženja za pomoć osobama sa autizmom iz Subotice. Prigodnim riječima sve okupljene Ličane i prijatelje Like pozdravio je i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, posebno naglasivši značaj Ličana u kulturi Subotice i Vojvodine.

- Ovakve manifestacije znače za ljude koji su svoj kraj napustili, bilo poslije Prvog i Drugog svjetskog rata ili devedesetih godina. Želimo da taj običaj sačuvamo i prenesemo na buduća pokoljenja, da i oni vide kako su se naši stari okupljali. Najvažnije je u sreći i dobrom raspoloženju uživamo svi zajedno, bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost - kaže Miloš Borjan, predsjednik Udruženja Ličana.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više