Novosti

Politika

Ljudi i siledžije

Nakon košarkaške utakmice Cedevite i Partizana u ABA ligi, proteklog vikenda u Zagrebu, desio se još jedan divljački napad na navijače gostujuće ekipe

Fhqq88gp9u3uqz8y635sl5mwzem

Huligani su nakon utakmice napali navijače Partizana u kafiću Doma sportova u Zagrebu (foto Luka Stanzl/PIXSELL)

U Zagrebu se proteklog vikenda nakon košarkaške utakmice Cedevite i Partizana u ABA ligi desio još jedan divljački napad na navijače gostujuće ekipe. Nakon što su utakmicu pratili kako to dolikuje pravim navijačima, ne praveći nered i povremeno pjevajući navijačke pjesme koje nikome nisu smetale, navijači, njih četrdesetak iz BiH, napustili su dvoranu bez izgreda. Dio ih je otišao u kafić Doma sportova kako bi popili piće. Tada ih je, ničim izazvana, napala nekolicina maskiranih huligana, pri čemu je jedan od navijača pogođen bocom u glavu. Ostali su dobili batine, a udarce je dobio i konobar koji je pokušao spriječiti napad.

Ostali gosti kafića, među kojima i zaštitari koji su osiguravali utakmicu, uspjeli su jednog huligana zadržati do dolaska policije, koja ga je privela. Do zaključenja broja nije stigla potvrda da se radi o pripadnicima Bad Blue Boysa, o čemu su nagađali pojedini mediji. Potvrdili su da je jedan od napadnutih s posjekotinom na čelu zbrinut u KBC-u Sestre milosrdnice.

Od huliganskog napada ipak je važnija korektnost domaćina. Zagrebački posjetioci kafića potvrdili su da su navijači Partizana bili mirni, a gostima su pružili pomoć. Osoblje Cedevite ispratilo je navijače do njihovih automobila, a svojim su saopćenjem osudili napad nakon utakmice koja je prošla u pozitivnoj atmosferi. Povrijeđenom gostu i konobaru prvu je pomoć pružio liječnik Cedevite Tomislav Cerovečki.

‘Kao klub smo ponosni na sportski duh koji vlada na takmičenjima na kojima učestvujemo i oštro osuđujemo svako nasilje, na terenu i izvan njega jednako. Nasilje stoji direktno protiv svega što sport predstavlja, a mi predstavljamo sport. Žao nam je što je incident nakon utakmice zasjenio veliki sportski događaj’, saopćili su iz Cedevite.

Korektnom odnosu priključili su se i oni hrvatski mediji koji su istinito izvijestili o događaju koji je, da li zbog svog karaktera ili uloge domaćina, ostao u sjeni drugih nedjeljnih događanja.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više