Novosti

Politika

Luka Mišetić - ljubitelj sudovanja

Gotovinin odvjetnik tužio je Pupovca jer je za njega kazao da je ‘jedan običan ratni profiter koji nesreću Bošnjaka, Hrvata i Srba iz svoje američke debele fotelje naplaćuje debelim i golemim sumama novca, uključujući i novce ove države’

Jfiuv2lho0ia0flnu004giraxqe

Luka Mišetić (foto Filipš Brala/PIXSELL)

Odvjetnik Luka Mišetić, poznat po obrani Ante Gotovine pred Haškim sudom, odlučio je na sudu u New Yorku tužiti predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca. Tu vijest Mišetić je u ponedjeljak objavio na svom Twitter profilu, putem kojeg se inače često obračunava s predstavnicima Srba u Hrvatskoj. Povod za privatnu tužbu pronašao je u Pupovčevim izjavama na N1 televiziji gdje je gostovao krajem svibnja za vrijeme predizborne kampanje za Evropski parlament. Čelnik SDSS-a tada je odgovorio na pitanje o polemici na društvenim mrežama do koje je došlo kad je Mišetić prozvao njega i Dejana Jovića da ne priznaju genocid u Srebrenici. Pupovac je kazao da Mišetić ne zavređuje da se osvrće na njegove objede, jer je ‘jedan običan ratni profiter koji nesreću Bošnjaka, Hrvata i Srba iz svoje američke debele fotelje naplaćuje debelim i golemim sumama novca, uključujući i novce ove države’.

‘Zadnji je koji meni i Joviću može spočitavati da negiramo bilo kakvu vrstu zločina i bilo čije stradanje. Prema tome, molim vas, nemojte me pitati o tome jer to je za mene uvredljivo’, kazao je Pupovac. Mišetić, međutim, nije odustao, nego je opet na Twitteru napisao da ‘Milorad Pupovac i Dejan Jović NIKADA neće priznati: Srebrenica je genocid’.

Pri tome ili nije znao, ili je namjerno prešutio činjenicu da je Pupovac niz puta govorio o Srebrenici upravo u kontekstu ratnih zločina i genocida te da je, kao dio saborskog izaslanstva, 2015. osobno bio u Srebrenici povodom 20. godišnjice tragedije, zajedno s predsjednikom Haškog suda Theodorom Meronom, bivšim predsjednikom SAD-a Billom Clintonom i tadašnjim srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, koji je tom prilikom napadnut.

S druge strane, koliko je poznato, Republika Hrvatska je za odvjetničke usluge obrane trojice generala (Gotovina, Čermak i Markač), kao i za one koje se tiču tužbe protiv Srbije zbog genocida i usluga u arbitražama s MOL-om, platila najmanje 300 milijuna kuna, a Mišetić je bio angažiran u svakom od tih postupaka.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više