Novosti

Kronika

Mилoрaдoвих 100 дoзa крви

У крижeвaчкoм хoтeлу ‘Kaлник’ oдржaн je jубилaрни скуп дaривaтeљa крви, a jeдaн oд нajвeћих дaривaтeљa крви Koпривничкo-крижeвaчкe жупaниje je Mилoрaд Штрбaц из Вojaкoвaчкoг Kлoштрa кoд Kрижeвaцa

Sp1glq4fu7hsducuqqv4jp1llqk

Humanost na djelu – Milorad Štrbac (u sredini)

Prigodom Dana darivanja krvi, 25. oktobra 2018. godine, u križevačkom hotelu ‘Kalnik’ održan je jubilarni skup darivatelja krvi. Okupilo se više desetaka višestrukih darivatelja krvi. U znak zahvalnosti bili su nagrađeni vrijednim priznanjima i značkama. Svečanom događaju, pored radnika i volontera Crvenog križa iz Križevaca, prisustvovali su predstavnici lokalnih vlasti. Izrazili su zahvalnost te pozvali da se više ljudi uključi u plemenite akcije.

Jedan od najvećih darivatelja krvi na prostoru Koprivničko-križevačke županije je Milorad Štrbac iz Vojakovačkog Kloštra kod Križevaca. On je, kao i njegov kolega Milan Horvat, do sada sveukupno 100 puta dobrovoljno darovao krv.

- Radio sam nekad u Zagrebu i moje kolege su davale krv u to vrijeme. Tako je krenulo. Uvijek sam se dobro osjećao i nikada me nisu odbili. Idem na davanje redovito četiri puta godišnje - rekao je Milorad Štrbac koji je s darivanjem krvi počeo davne 1993. godine. Pored Horvata i Štrbca, u darivanju posebno se istaknuo Zdenko Mužinić koji je krv dao 125 puta.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više