Novosti

Politika

Napad molotovljevim koktelima

U centru Gornjeg Karina demoliran je lokal koji se nalazi u prizemlju obiteljske kuće. Osim razbijenih prozora, policija je tokom očevida pronašla boce sa zapaljivom tekućinom

U centru Gornjeg Karina, mjesta u Općini Obrovac, u noći s četvrtka na petak napadnut je lokal koji se nalazi u prizemlju privatne kuće Gorana d. Kako je vlasnik kazao u razgovoru za ‘Novosti’, napad se dogodio u trenutku kada su članovi njegovi tročlane obitelji spavali na katu kuće.

- Supruga se trznula iz sna i kroz prozor ugledala dim. Sa sinom se sklonila u dvorište, a ja sam sišao do lokala, u kojem tokom sezone vodimo kafić, i vidio da je sve prikriveno dimom. U tom trenutku je naišao policajac, koji se tu zatekao slučajno jer je bio u noćnoj ophodnji, i potom pozvao vatrogasce.

Obitelj je prvo posumnjala da je riječ o požaru uzrokovanom električnim instalacijama. No, osim razbijenih prozora, policija je tokom očevida pronašla boce sa zapaljivom tekućinom zbog čega postoji opravdana sumnja da je riječ o napadu molotovljevim koktelima. Kako nam kaže vlasnik uništenog objekta, onaj inventar koji nije u potpunosti uništen prikriven je čađom. Potvrdio nam je da je nepoznati počinitelj na objektu koji se nalazi u njegovom masleniku prije dvije godine ispisao uvredljive grafite.

- Kako bi se čovjek trebao osjećati nakon što mu napadnut dom? Nikome nisam dužan niti sam ikome išta nažao učinio. Sve ovo mi je neočekivano i osjećam se kao da opet živimo u nesretnim devedesetima. A one bi trebale biti daleko iza nas – kazao nam je vlasnik uništenog lokala.

U Policijskoj postaji Obrovac potvrdili su nam da je napravljen očevid, pri čemu su na teren izašli i inspektori iz Zadra. U toku su izvidne radnje i potraga za nepoznatim počiniteljima.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više