Novosti

Kronika

Navratite na novi portal srbi.hr

Odbor za informisanje Zajedničkog veća opština pokrenuo je novi medijski projekt. Portal je nastavak delovanja Odbora, pored dvomesečnog časopisa ‘Izvor’ koji izlazi od 2006. godine i TV emisije Hronika Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema

05hm14iqgehxukg88i6mbcft32m

Odbor za informisanje Zajedničkog veća opština pokrenuo je novi medijski projekt, internet portal srbi.hr. Portal je prirodni nastavak delovanja Odbora, pored dvomesečnog časopisa ‘Izvor’ koji izlazi od 2006. godine i televizijske emisije Hronika Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema, koja se emituje na Radio-televiziji Vojvodine, satelitskom programu Radio-televizije Srbije i Radio-televiziji Republike Srpske.

Portal je pokrenut pre nepunih mesec dana s ciljem da pripadnici srpske zajednice u Republici Hrvatskoj, ali i izvan nje, mogu pročitati najnovije vesti i te pogledati zanimljive reportaže i druge zapise koji se tiču života i rada najveće nacionalne manjine. Pokretanje portala svojevrsni je odgovor i na medijsku blokadu manjine koja se u hrvatskim medijima još uvek prikazuje u izrazito negativističkom kontekstu. Na portalu se nalaze tekstovi o kulturi, jeziku, tradiciji, istoriji, sa posebnim naglaskom na trenutnu situaciju, i današnji život od najurbanijih gradova do najzabačenijih sredina u kojima žive pripadnici zajednice. Želja pokretača je da informacije budu više od onoga što se o Srbima u Hrvatskoj može pročitati i saznati na stranicama drugih novina i portala, više od običnih agencijskih vesti, bez kopiranja i jednostavnog prenošenja onoga što o Srbima pišu drugi.

- Cilj pokretanja portala je da brže plasiramo informacije. Mi ćemo proizvoditi skoro sav sadržaj koji će biti plasiran. Na žalost u ovom trenutku još nemamo dopisnike koji bi pokrili sve oblasti u Hrvatskoj, ali i ovo je veliki korak napred - rekao je Nikola Milojević, urednik portala.

Redakciju portala čini mala, ali iskusna novinarska ekipa u kojoj su takođe Slavko Bubalo, zamenik urednika, te novinari Jadranka Jaćimović-Ivan, Srđan Sekulić, Vaska Radulović, Zoran Popović i Stana Nemet.

Ovaj specijalizovani portal već u prvim danima nakon što se pojavio u bespućima interneta, pobudio je veliko zanimanje što i ne treba čuditi ako se ima u vidu da pripadnici srpske zajednice u Republici Hrvatskoj od sada na jednom mestu mogu doći do informacija o kojima se ne govori nigde ili vrlo malo.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više