Novosti

Društvo

Пoдршкa студeнтимa

Пoтписивaњeм угoвoрa у ЗВO-у, jeднoкрaтну нoвчaну пoмoћ у пojeдинaчнoм изнoсу oд 463 eврa, дoбилo je 28 студeнaтa зa aкaдeмску гoдину 2023/2024.

Large informator  podr%c5%a1ka  %c4%87irilica

160 plus 28 jednokratnih pomoći

Potpisivanjem ugovora u Zajedničkom veću opština, jednokratnu novčanu pomoć u pojedinačnom iznosu od 463 evra, dobilo je 28 studenata za akademsku godinu 2023/2024. Predsednik Veća Dejan Drakulić podsetio je da je ovo druga godina kako nastoje da pomognu studentima, koji se školuju ne samo u Hrvatskoj nego i u Republici Srbiji. Rekao je da su upravo oni nosioci budućih aktivnosti zajednice, te da se jedino kroz obrazovanje može govoriti o kvalitetnom radu zajednice i društva.

- Posebno je zadovoljstvo, bar jednim delom, omogućiti im lakše studenske dane. Ti obrazovani mladi ljudi su naša budućnost, a u ovakvom sistemu možemo da opstanemo jedino ukoliko izuzetno dobro radimo svoj posao i ukoliko se konstatno obrazujemo – poručio je predsednik ZVO-a.

Pravo na novčanu naknadu mogli su da ostvare studenti, koji su hrvatski državljani i pripadnici srpske nacionalne manjine sa prebivalištem na području delovanja ZVO-a. Mogli su da konkurišu redovni studenti svih godina fakultetskih studija, osim studenata prve godine, kao i redovni studenti treće godine preddiplomskog stručnog studija, pod uslovom da traje tri godine.

Prvi kriterijum bila je uspešnost u školovanju, odnosno prosek ocena iz svih predmeta za sve godine studija, brojno stanje domaćinstva iz kojeg dolazi student te visina stipendije koju kandidat eventualno prima iz drugih izvora. Prednost prilikom izbora imali su kandidati koji nisu prethodne akademske godine ostvarili pravo na pomoć, te kandidati bez jednog ili oba roditelja.

Potpisnici Ugovora ukazali su na velike iznose koje zahteva visokoškolsko obrazovanje, pa je ovakav vid pomoći više dobrodošao.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više