Novosti

Kultura

Neželjena baština na Danima hrvatskog filma

Stominutni dokumentarni film Neželjena baština režiserke Irene Škorić bit će prikazan u nedjelju, 18. juna, u 17 sati u zagrebačkom kinu Tuškanac, a ulaz na projekciju je besplatan

Aw856a2ao6qsvangd7z2yi0aha2

Stominutni dokumentarni film Neželjena baština režiserke Irene Škorić, koji prikazuje proces uništavanja spomenika i spomen-obilježja NOB-u, našao se u službenoj konkurenciji festivala Dani hrvatskog filma koji će se u Zagrebu održati od 16. do 26. juna. Neželjena baština na programu je u nedjelju, 18.juna, u 17 sati u kinu Tuškanac, a ulaz na projekciju je besplatan.

- Spomenici su svjedoci o ljudima i vremenu u kojemu su nastali. No i uništeni spomenici su svjedoci o ljudima i vremenu u kojemu su spomenici nestali. Iz spomenika se iščitava povijest čovjeka i društva u kojem živi - poručuje Irena Škorić koja poziva na još jednu zagrebačku projekciju svog dokumentarca.

Podsjetimo, Neželjena baština je prošlo ljeto premijerno prikazana na Sarajevo film festivalu, a hrvatska premijera održana je jesenas na ZagrebDoxu. Dokumentarac koji je osvojio nagrade na festivalima u Švedskoj i Teksasu ovaj tjedan sudjeluje i na podgoričkom Underhill festivalu.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više