Novosti

Politika

Nobilo: Milošević nije imao osobnog interesa

Milošević nije znao hoće li se poštivati lista tvrtki i njihovi bodovi koji su ispod crte ili ne, on je samo znao da će se dodjeljivati sredstva i onima ispod crte, jer ima novih sredstava. Nije imao osobnog interesa, on ne zna te ljude, rekao je Anto Nobilo

Large boris milosevic

Boris Milošević (foto Luka Stanzl/PIXSELL)

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević angažirao je odvjetnika Antu Nobila kao advokata u predmetu vezanom za dodjelu potpora Ministarstva gospodarstva u kojem ga USKOK tereti za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti.

Nobilo smatra da se Milošević ne bi trebao žaliti na pokretanje istrage kojom je obuhvaćen i sad već bivši ministar Darko Horvat koji je priveden u subotu i potom na vlastiti zahtjev razriješen dužnosti. Rješenje o istrazi je stiglo u ponedjeljak, ali nije pravomoćno, jer postoji osam dana za žalbeni rok, nakon toga po odluci suda ćemo vidjeti je li rješenje pravomoćno ili nije, ako da, nakon toga nastupaju pravne posljedice i možemo reći da je započeo kazneni postupak, rekao je Nobilo za N1 televiziju i dodao da je u istrazi predviđeno 28 svjedoka koje treba ispitati.

Spis još nije vidio, rekao je Nobilo, dodavši da mu je u USKOK-u rečeno da se netko od suokrivljenika žalio na rješenje o istrazi.

“Kad vidim, napravit ću analizu kako je potkrijepljeno, vidjet ću što se stavlja na teret, želio bih vidjeti sve dokaze u integralnom obliku i sastaviti plan obrane”, rekao je Nobilo, dodavši da je Horvat osumnjičen kao izvršitelj, Ana Mandac kao pomagačica, a Milošević kao poticatelj na kazneno djelo.

“Milošević je vidio spis, zna da je okrivljenik, čim je mene angažirao, svjestan je situacije i sudjelovat će u ovom postupku kao i svaki drugi okrivljenik. Njegov je stav da nije počinio kazneno djelo, da je bio saborski zastupnik i zastupao srpsku manjinu, ali da nije ušao u kaznenopravnu zonu”, rekao je Nobilo.

“On nije znao hoće li se poštivati lista tvrtki i njihovi bodovi koji su ispod crte ili ne, on je samo znao da će se dodjeljivati sredstva i onima ispod crte, jer ima novih sredstava. Nije imao osobnog interesa, on ne zna te ljude. U istrazi će se utvrditi tko je dao popis”, rekao je Nobilo.

U politički segment svoga klijenta uopće ne ulazi, to se tiče njega, rekao je Nobilo, dodavši da njega kao odvjetnika zanima samo postupak, a ne politika. “To me ne interesira i u taj segment neću uopće ulaziti”, rekao je.

O mogućoj kazni za svoga klijenta uopće ne razmišlja, rekao je. “Ja vidim prostor za obranu. Rekao sam mu da vidim mogućnost njegovog oslobađanja, a definitivno mišljenje dat ću tek kad budem imao uvid u spis”, dodao je.

Upitan očekuje li da ispliva još neki krak istrage, Nobilo je rekao da to ne zna. “Moje cijelo saznanje o cijelom slučaju je rješenje o provođenju istrage i to su gabariti u kojima ja trenutno razmišljam. Ako dođe nešto novo, onda ću o tome razmišljati”, rekao je. Ima primjedbe na curenje informacija jer se na taj način kontaminira postupak, rekao je.

Što se tiče uhićenja Darka Horvata, Nobilo je rekao da je premijer trebao o tome biti obaviješten. “DORH možda ne, ali policija je dio izvršne vlasti, a premijer je šef izvršne vlasti. Čudi me da on nije obaviješten, nije pristojno, politički korektno, da hapsite ministra, a da premijera ne obavijestite. Ne da pitate smijete li, nego kad je sve gotovo, kad se ujutro ide u akciju, da noć prije javite premijeru, rekao je Nobilo.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više