Novosti

Politika

Nova sramota: Na kombi za prijevoz invalida napisali grafit 'Govna četnička' u Puli

Nepoznati počinitelj je na kombiju Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre u Puli ostavio natpis 'Govna četnička', a usput su nastradali i prometni znakovi

T7tpjn16u6k32596auviepwlipo

Išaran kombi za prijevoz invalida (foto Facebook)

Mrzilački natpisi koji niču po hrvatskim gradovima sve više uzimaju maha, premda oni koji ih ostavljaju ne znaju ni kome se obraćaju, a još manje zašto to rade. Bizarne vijesti iz rubrike ovaj tjedan stižu iz Pule. Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre objavilo je da je njihov kombi bio na meti vandala u noći s 5. na 6. novembar. Nepoznati počinitelj je na kombiju udruge, koji je bio parkiran ispred Društvenog centra Rojc u Puli, ostavio natpis ‘Govna četnička’, a usput su nastradali i prometni znakovi koji označavaju parkirna mjesta za osobne automobile kojima se prevoze osobe s invaliditetom.

O vandalističkom činu obavještena je pulska policija, a Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom o svemu se oglasilo na Facebook profilu udruge.

- U noći s 5. na 6. studenog 2019. godine na parkiralištu ispred DC Rojc, u vandalskom je činu nastradao naš kombi i prometni znakovi koji označavaju parkirna mjesta za osobne automobile kojima se prevoze osobe s invaliditetom. Policija je obavila uviđaj. No ostaje tuga, ljutnja i žalost. U što se to pretvaramo i kamo ide društvo kada meta vandala postaju vozila kojima se prevoze osobe s invaliditetom? Iako želimo vjerovati kako je ovo čin pojedinaca, a ne stav zajednice, neminovno je zapitati se, da li su nakon svih ‘drugačijih’ i osobe s invaliditetom došle na red? - opravdano su se zapitali članovi ove udruge.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više