>

novosti logo

Piše A.K.

Nova sramota: Na kombi za prijevoz invalida napisali grafit 'Govna četnička' u Puli

Nepoznati počinitelj je na kombiju Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre u Puli ostavio natpis 'Govna četnička', a usput su nastradali i prometni znakovi

Mrzilački natpisi koji niču po hrvatskim gradovima sve više uzimaju maha, premda oni koji ih ostavljaju ne znaju ni kome se obraćaju, a još manje zašto to rade. Bizarne vijesti iz rubrike ovaj tjedan stižu iz Pule. Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre objavilo je da je njihov kombi bio na meti vandala u noći s 5. na 6. novembar. Nepoznati počinitelj je na kombiju udruge, koji je bio parkiran ispred Društvenog centra Rojc u Puli, ostavio natpis ‘Govna četnička’, a usput su nastradali i prometni znakovi koji označavaju parkirna mjesta za osobne automobile kojima se prevoze osobe s invaliditetom.

O vandalističkom činu obavještena je pulska policija, a Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom o svemu se oglasilo na Facebook profilu udruge.

- U noći s 5. na 6. studenog 2019. godine na parkiralištu ispred DC Rojc, u vandalskom je činu nastradao naš kombi i prometni znakovi koji označavaju parkirna mjesta za osobne automobile kojima se prevoze osobe s invaliditetom. Policija je obavila uviđaj. No ostaje tuga, ljutnja i žalost. U što se to pretvaramo i kamo ide društvo kada meta vandala postaju vozila kojima se prevoze osobe s invaliditetom? Iako želimo vjerovati kako je ovo čin pojedinaca, a ne stav zajednice, neminovno je zapitati se, da li su nakon svih ‘drugačijih’ i osobe s invaliditetom došle na red? - opravdano su se zapitali članovi ove udruge.

1/1