Novosti

Politika

FOTOGALERIJA Razbijene ploče na pravoslavnom groblju u Drenovcima

Nepoznati počinitelj srušio je i oštetio ukupno šest nadgrobnih spomen ploča na pravoslavnom dijelu groblja u Drenovcima, kraj Županje. "To je katastrofa, ne znam kome takvo što može pasti na pamet", kazao je općinski pročelnik Mato Matijević

Nepoznati počinitelj srušio je i oštetio ukupno šest nadgrobnih spomen ploča na pravoslavnom dijelu groblja u Drenovcima. Tu informaciju potvrdio je portalu  Telegram Mato Matijević, pročelnik Upravnog odjela za opće, pravne i komunalne poslove te slavonske općine.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske u utorak su se kratkim priopćenjem oglasili o ovom događaju, ne navodeći pritom da se radi o pravoslavnim nadgrobnim spomen pločama. Ističu kako su ploče oštećene u periodu od 10. do 13. studenog te navode da "policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Povreda mira pokojnika".

Prema fotografijama koje je Telegram dobio na uvid može se vidjeti da je dio pravoslavnih nadgrobnih spomen ploča polomljen, a dio oštećen. "Sve nas je zatekla vijest da su ti nadgrobni spomenici uništeni. To je katastrofa, ne znam kome takvo što može pasti na pamet", kazao je pročelnik Matijević.

Kaže kako su, čim su primijetili oskvrnuće na groblju, sve prijavili nadležnim institucijama. Kako je doznao Telegram, ovo nije prvi puta da su na groblju u Drenovcima oštećeni pravoslavni nadgrobni spomenici, a to je potvrdio i Matijević.

"Slična stvar se nažalost dogodila prije nekoliko godina”, govori pročelnik. “Što se tiče aktualne situacije, čekamo da policija pronađe počinitelje i nadamo se da će nadležni odraditi svoj posao", zaključuje.

 

Klikom na fotografiju iznad teksta možete pogledati fotogaleriju.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više