>

novosti logo

Kronika Kronika

Novi asfalt uskoro

Cesta je u katastrofalnom stanju. Rupa na rupi. Kanali su neuređeni, pa se voda izlijeva na cestu i uništava asfalt, kaže Goran Besedić, mještanin Ivanca Ludbreškog, o stanju tamošnje prometnice.

Ludbreški Ivanac kod Koprivnice već dugi niz godina ima problema s uništenom cestom. Izgrađena 80-tih godina prošlog stoljeća, nakon raspada Jugoslavije, nikad više nije obnavljana. Brojne rupe, raspukline te razna druga oštećenja koja su se u međuvremenu na njoj pojavila, čine je sve više nesigurnom za vožnju. Pored rizične vožnje, sporna cesta izaziva česte kvarove na vozilima. Sve to stvara probleme mještanima Ludbreškog Ivanca te okolnih sela. Mnogi od njih godinama negoduju te od nadležne Županijske uprave za cestu Križevci (ŽUC) traže pomoć. Žurna sanacija prometnice i više je nego nužna, a od ove 2018. godine čini se kako će ipak biti provedena.

‘Županijska cesta 2089, dionica Ludbreški Ivanac u dužini od 700 metara u planu je obnove kolnika. U tijeku je postupak javne nabave. Očekujemo završetak postupka i ugovaranje izvoditelja do kraja svibnja, a izvođenje radova nakon dolaska viših temperatura. Ako će sve proteći prema našim planovima, Ludbreški Ivanac bi kroz cijelo naselje trebao imati novi asfalt do kraja srpnja ove godine’, odgovoreno je iz ŽUC-a na upit ‘Novosti’.

1/2