Novosti

Kronika

Novi vojni ataše Srbije u Zagrebu

Novi vojni ataše Republike Srbije u Hrvatskoj potpukovnik Bojan Veličković izrazio je uvjerenje da će, kao i njegov prethodnik Dejan Đorđević, nastaviti raditi na jačanju vojne suradnje i dobrim odnosima dviju zemalja

Large atase 10a  1

Dejan Đorđević i Bojan Veličković (foto Nenad Jovanović)

U ambasadi Republike Srbije u Zagrebu 22. jula je organiziran prijem povodom primopredaje dužnosti vojnog atašea. Dosadašnjeg atašea, potpukovnika Dejana Đorđevića zamijenit će također potpukovnik Bojan Veličković.

Obraćajući se prisutnima, Đorđević je naglasio da su protekle četiri godine u Hrvatskoj bile s jedne strane ugodne, a s druge pune brojnih iskušenja, kako zbog epidemije, tako i zbog potresa koji su lani pogodili Zagreb i Baniju.

Veličković je izrazio uvjerenje da će, kao i njegov prethodnik, nastaviti raditi na jačanju vojne suradnje i na dobrim odnosima dvije zemlje.

Otpravnik poslova Davor Trkulja zahvalio je Đorđeviću na iskazanom doprinosu i podsjetio na njegovu ulogu u pomaganju potresom pogođenom stanovništvu Banije, uključujući i pribavljanje značajnih novčanih sredstava od donatora.

Prijemu su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, vojni atašei te predstavnici SPC-a i srpske zajednice u Hrvatskoj.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više