Novosti

Kultura

Oproštaj od Predraga Matvejevića

Hrvatski P.E.N. centar i Antifašistička liga Republike Hrvatske pozivaju na oproštajni skup povodom smrti jednog od najistaknutijih intelektualaca s ovdašnjih prostora. Skup će se održati u utorak, 7. veljače, s početkom u 17 sati, u Novinarskom domu (Prekovčeva 2, Zagreb)

Ihd9pelcle9c8xd4tjl1alguy80

Predrag Matvejević (7.10.1932. – 2.2.2017.) (foto Davor Puklavec/PIXSELL)

Povodom smrti Predraga Matvejevića, Hrvatski P.E.N. centar i Antifašistička liga Republike Hrvatske pozivaju na oproštajni skup koji će se u njegovu čast održati u utorak, 7. veljače, s početkom u 17 sati, u Novinarskom domu (Prekovčeva 2, Zagreb). Na skupu će govoriti: Nadežda Čačinovič, P.E.N., Nikola Petković, predsjednik Hrvatskog društva pisaca, Ivo Komšić, gradonačelnik Sarajeva, Borivoj Radaković, VBZ, i novinar Drago Pilsel. Ispred bivših studenata od Predraga Matvejevića oprostit će se Jadranka Brnčić.

Podsjetimo, Matvejević je prošli četvrtak preminuo u 85. godini života. Riječ je o jednom od najistaknutijih evropskih intelektualaca i najprevođenijih književnika s ovdašnjih prostora koji je cijeli svoj život posvetio društvenom angažmanu. Pored ‘Razgovora s Krležom’, jedno od njegovih najpoznatijih djela je ‘Mediteranski brevijar’, preveden na tridesetak svjetskih jezika.

Matvejević je bio počasni potpredsjednik Međunarodnoga P.E.N.-a u Londonu te predsjednik Znanstvenoga vijeća Mediteranskoga laboratorija u Napulju. Prije godinu dana je šezdesetak uglednih talijanskih umjetnika potpisalo inicijativu da mu se dodijeli Nobelova nagrada za književnost.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više