Novosti

Politika

Orkanova lista

Desničarska struja u Sisačko-moslavačkoj županiji ponovno nije zadovoljna izborom dožupana iz srpskih redova. Pored bivšeg dožupana Bogdana Rkmana iz SDSS-a, koji je na županijskim skupštinama bio redovito prozivan, na meti se sada našao i njegov nasljednik, Dušan Bjelajac iz DSS-a

Leirybgw90vmqrk3fcf8hxf8zc4

Vječno nezadovoljan - Ivica Pandža Orkan (foto Nikola Čutuk/PIXSELL)

Desničarska struja u Sisačko-moslavačkoj županiji ponovno nije zadovoljna izborom dožupana iz srpskih redova. Pored bivšeg dožupana Bogdana Rkmana iz SDSS-a, koji je na županijskim skupštinama bio redovito prozivan, na meti se sada našao i njegov nasljednik, Dušan Bjelajac iz DSS-a. U pojedinim medijima osvanule su jadikovke Ivice Pandže Orkana, pukovnika Hrvatske vojske i vijećnika HSP-a u Županijskoj skupštini, kako su se riješili potporučnika (Rkmana), a dobili pukovnika (Bjelajca).

‘Stvarno napredujemo’, zaključio je Orkan i najavio da će se njegovo prvo pitanje na konstituirajućoj skupštini Sisačko-moslavačke županije odnositi na ratni put novog dožupana. ‘Moramo znati tko je taj čovjek među nama’, rekao je Orkan, koji pritom nije zaboravio podsjetiti da su ‘u Sisku, Glini, Petrinji, Kostajnici ratne rane još svježe’. ‘Počinitelji zločina još žive među nama. Neprocesuirani, smiju nam se, i nama i žrtvama. I još su toliko drski da se usuđuju baviti politikom te kreirati političke događaje u Hrvatskoj’, dodao je.

Da se ni u jednoj drugoj županiji toliko ne secira biografija izabranih predstavnika kao što je to slučaj u onoj Sisačko-moslavačkoj, području s najvećim brojem srpske povratničke populacije, dokazuje podulja Orkanova lista. ‘Neprihvatljivih imena i situacija ima bezbroj’, ustvrdio je Orkan, koji je zahvaljujući novinarima hrvatskih medija još jednom iznio svoju listu ‘nepoćudnih’.

I dok čekamo da vidimo hoće li će novi dožupan Dušan Bjelajac položiti ispit domoljubne odanosti, kroz navodne grijehe srpskih predstavnika zapravo se provlači kolektivna krivnja srpskog stanovništva. Na kraju se postavlja pitanje kakav je to Srbin dobar Orkanu Pandži i njegovim istomišljenicima u Sisačko-moslavačkoj županiji…

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više