Novosti

Kronika

Oживљeни Вучкo

Умjeтник Лeoнaрд Лeсић изрaдиo je у Сaрajeвскoj улици у Kaрлoвцу, вeлики мурaл с Вучкoм, нeкaд врлo пoпулaрнoм мaскoтoм 14. Зимских oлимпиjских игaрa у Сaрajeву. Aутoр мaскoтe je aкaдeмски сликaр, кaрикaтурист и дизajнeр из Слoвeниje Joжe Tрoбeц

Large 8

Maskota ZOI 1984 u Karlovcu

Umjetnik Leonard Lesić izradio je u Sarajevskoj ulici u Karlovcu, veliki mural s Vučkom, nekad vrlo popularnom maskotom 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu. Autor maskote je akademski slikar, karikaturist i dizajner iz Slovenije Jože Trobec, dok je Vučkov lik u prigodnim reklamama i kasnijim crtanim filmovima razvijao naš znameniti karikaturist, crtač stripova i crtanih filmova Nedjeljko Dragić. Vučku je glas u reklamama posuđivao Zdravko Čolić.

Ovaj umjetnički zahvat na jednoj od stambenih zgrada u karlovačkoj Sarajevskoj ulici, obavljen je u organizaciji Udruge za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka. Kako su naveli iz Udruge, ovo je treća suradnja na izradi murala Polke i Lesića. Prva je bila izrada lika Miroslava Krleže u Krležinoj ulici, a druga, ostvarena u partnerstvu s Udrugom Nikola Tesla Karlovac, bilo je slikanje mladog Nikole Tesle u karlovačkoj četvrti Rakovac, nedaleko od mjesta gdje se izumitelj školovao i gdje je živio.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više