Novosti

Politika

Pečarić i Razum kod biskupa Košića predstavljaju revizionističku knjigu o Jasenovcu

Nastavlja se turneja predstavljanja revizionističkih knjiga po hrvatskim crkvama. Na redu je Sisak, gdje će se u srijedu u zgradi Velikog kaptola biti predstavljenja knjiga ‘Razotkrivena jasenovačka laž’

E6xt8k2ir19s15hg0wd8rpbxfan

Domaćin predstavljanja - Vlado Košić (foto Robert Anić/PIXSELL)

Nastavlja se turneja predstavljanja revizionističkih knjiga po hrvatskim crkvama. Na redu je Sisak, gdje će se u srijedu u zgradi Velikog kaptola, u kojoj je smještena Sisačka biskupija na čelu s Vladom Košićem, održati predstavljanje knjige ‘Razotkrivena jasenovačka laž’ autora akademika Josipa Pečarića i svećenika Stjepana Razuma, u izdanju Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac.

Knjiga je 17. siječnja predstavljena u dvorani crkve Presvetog Srca Isusova u Zagrebu u kojoj se redovito održavaju mise zadušnice za ustaškog poglavnika Antu Pavelića.

Pečarić i Razum, navode izdavači, donose ‘niz informacija o dosadašnjim rezultatima istraživanja jasenovačkog logora’ i ukazuju da je povijest logora do danas ‘izobličena komunističkim i velikosrpskim propagandnim pristupom’.

Da bude jasnije o kakvim znanstvenicima se radi, valja podsjetiti da je Pečarić matematičar koji se u slobodno vrijeme bavi revizijom povijesti, a poznat je jer je 2015. godine dao podršku inicijativi da ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’ postane službeni u Hrvatskoj vojsci. Razum je pak katolički svećenik zaposlen u Hrvatskom državnom arhivu, koji se bavi crkvenom poviješću, a Facebook koristi za objavljivanje video-radova u kojima se rehabilitira politika Adolfa Hitlera i negira postojanje plinskih komora u Auschwitzu. Jedan od njih upotpunio je i statusom: ‘Ne radi se o podmetanju samo Hrvatima u Jasenovcu, već se to isto radi i Niemcima s Auschwitzom.’

Osim ove, Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasenovac izdalo je i knjigu ‘Jasenovački logori – istraživanja’ autora Vladimira Horvata, Igora Vukića, Stipe Pilića i Blanke Matković u kojoj se tvrdi da su uzrok smrti u Jasenovcu bili bolest, osvete i kazne za prijestupe kao i partizanski i saveznički napadi. Nitko u logor nije dospio, niti bio ubijen, samo zato što je Srbin ili pravoslavac, jedna je od teza povijesnih revizionista. Početkom godine turneju po hrvatskim crkvama imao je slovenski revizionist Roman Leljak s knjigom i filmom ‘Mit o Jasenovcu’.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više