Novosti

Društvo

Poklon glinskoj djeci

Uživali smo u izvrsnoj predstavi, a kako sam vidio i svi glinski mališani. Posebno mi je drago da ovaj događaj nema veze s nikakvim primjesama nacionalnog. Ovdje ne vidim ni Srbe ni Hrvate. Vidim Glinjane i njihovu djecu, što me posebno raduje, rekao je Slobodan Miljković

Large glina fotke  1

Djeca su uživala u događaju koji su organizirali Srpsko narodno vijeće i glinski pododbor "Prosvjete" (foto Vladimir Jurišić)

Već dugo glinski mališani nisu toliko uživali kao u srijedu, kada je za njih, na otvorenoj sceni, u dvorištu poznate kuće Letić održana kazališna predstava uz podjelu darova. Pravo osvježenje usred pandemije i saniranja posljedica potresa u vrijeme kada je sve rjeđe vidjeti radost i dječji smijeh na ulicama i parkovima ovog ranjenog grada.

- Događaj su organizirali Srpsko narodno vijeće i glinski pododbor „Prosvjete“, a potrudili smo se, da osim podjele darova, prikažemo i predstavu kazališta Histrioni – „Šlampavi djed Mraz“ povodom božićnih blagdana. Prostor u kojemu se sve događa, prostrano dvorište kuće Letić, prava je scena za ovaj događaj i sasvim sigurno, ova otvorena scena još će mnogo puta poslužiti – rekao nam je Eugen Jakovčić, glasnogovornik SNV-a.

Ruža Plevanč i njena petogodišnja unuka Gia potegli su čak iz Siska na druženje s Djeda Mrazom.

- Poslije svih nedaća u posljednje vrijeme, ovo je pravo osvježenje i pravi potez organizatora. Ovdje je na sceni ljubav i radost, djeca su oduševljena a izvrsni glumci su nas sve razveselili i nasmijali. Onaj tko je danas došao, bio odrastao ili dijete, shvatio je da idemo dalje i da je život lijep – rekla nam je Ruža Plevanč.

Slobodan Miljković doveo je unuka Mateja, a čitav događaj oduševio je obojicu.

- Uživali smo u izvrsnoj predstavi, a kako sam vidio i ostali glinski mališani. Posebno mi je drago da ovaj događaj nema veze s nikakvim primjesama nacionalnog. Ovdje ne vidim ni Srbe ni Hrvate. Vidim Glinjane i njihovu djecu, što me posebno raduje – rekao nam je Slobodan Miljković.

Priliku za druženje s klincima i klincezama u Glini nije propustio ni Milorad Pupovac.

- Odlučili smo da najmlađim Glinjanima poklonimo predstavu povodom Nove godine i Božićnih praznika, katoličkih i pravoslavnih. Želimo, zajedno sa Histrionima, ovom predstavom poslati lijepu poruku u dane praznika. Radimo na tome da u ovaj grad stignu i druge lijepe poruke, kao obnova kuća, novih prilika za posao i poruke za podmlađivanje Gline i cijele Banije – zaključio je Pupovac.

Dječja predstava „Šlampavi djed Mraz“, u kojoj su glumci, Petra Radin i Marko Gergešić, dali sve od sebe, sudeći po burnoj reakciji mališana, svakako nije posljednja u ovom gradu i na sceni dvorišta kuće Letić.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više