Novosti

Kronika

Pomoć nemoćnima

Aktivnosti GD Crvenog križa Beli Manastir u vrijeme epidemije koronavirusa: Naši životi trebali bi se normalizirati za 2-3 mjeseca, pa se već sada prave planovi za mnogobrojne aktivnosti

F1ifkyma6fpmp16rbr707rehqm6

Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir

Kako piše Baranjamedija na svojoj FB-stranici, novoizabrani ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Beli Manastir Damir Mendler ističe da je trenutno najvažnija aktivnost Crvenog križa obilaženje starijih i nemoćnih te onih s dijabetesom i problemima tlaka. Takvim osobama pomaže se u snabdijevanju onim najvažnijim kako bi što manje izlazile u vrijeme epidemije koronavirusa. 59 gerontodomaćica i 10-ak aktivnih mladih volontera redovno pokrivaju 206 domaćinstava u Belom Manastiru, 28 u Šećerani, 81 u Petlovcu, 71 u Popovcu te 38 u Branjinom Vrhu.

Mendler dalje ističe da je svakodnevni život u vrijeme epidemije svima drugačiji i poremećen te podređen najvažnijem cilju u podizanju maksimalne razine sigurnosti kako ne bi dolazilo do širenja zaraze. Zbog toga svi u Crvenom križu koji imaju kontakte s korisnicima nose zaštitne maske, koriste rukavice i služe se sredstvima za dezinficiranje. Ako, naime, dođe do zaraze (ili sumnje u zarazu) bilo koga od njih, od tog općekorisnog rada kojim pomažu starijima ne bi više bilo ništa jer bi završili u samoizolaciji (ili još i gore).

Volonterima je zato održano predavanje o epidemiji i sigurnosti rada u takvim uvjetima, o maksimalnoj higijeni te o načinu ulaska u trgovine i preporuci da se odjednom kupuju namirnice za više korisnika kako bi se tamo što manje zadržavali.

Prema nekim pretpostavkama (pa i Mendlerovim), ako bi većina građana bila disciplinirana u provođenju svih zaštitnih mjera u borbi protiv epidemije, situacija i naši životi trebali bi se normalizirati za 2-3 mjeseca, pa se već sada prave planovi za mnogobrojne aktivnosti koje inače u normalnim okolnostima provodi Crveni križ, a tu su i ideje za neke nove projekte.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više