Novosti

Društvo

Пoсeтa Toрдинцимa

Прeдстaвници српскe зajeдницe Вукoвaрскo-срeмскe жупaниje пoсeтили су oпштину Toрдинци, гдe je прeдсeдник тaмoшњeг ВСНM-a Joвaн Kaрaпaнџa нajaвиo нaстaвaк сaрaдњe нa прojeктимa oд интeрeсa зa српску зajeдницу нa тoм пoдручjу

Large informator  poseta  %c4%87irilica

Delegacija zajednice u Tordincima (foto S. Sekulić)

Predstavnici srpske zajednice sa područja Vukovarsko-sremske županije, predvođeni zamenikom župana, Srđanom Jeremićem posetili su 7. novembra opštinu Tordinci, gde su razgovarali sa čelnim ljudima. Teme razgovora bile su aktivnosti realizovane od poslednjeg sastanka pre godinu dana do danas, poput obnove zgrade Doma kulture, koja će, osim prostora za održavanje različitih manifestacija biti na raspolaganju i za rad Veću srpske nacionalne manjine u Mlaki Antinskoj.

- Prostor je gotovo u potpunosti završen i u funkciju bi trebao da bude pušten u proleće iduće godine. Drago nam je što je ispunjeno i ranije dogovoreno obećanje o ograđivanju Pravoslavnog groblja u tom mestu - rekao je Jeremić najavivši izgradnju dečjeg igrališta, s obzirom da takav sadržaj nedostaje u ovom mestu s većinskim srpskim stanovništvom. Projekat će biti prijavljen na konkurs za kapitalne projekte SNV-a.

- Zahvaljujući saradnji sa ZVO-om i SNV-om, u Mlaki Antinskoj uređena je unutrašnjost mesnog Doma kulture, dok je u narednom periodu u planu uređenje objekta izvana te završetak uređenja Pravoslavne kapele - rekao je Adžić.

Predsednik VSNM-a opštine Tordinci Jovan Karapandža najavio je nastavak saradnje na projektima od interesa za srpsku zajednicu na tom području. Opština Tordinci, prema poslednjem popisu stanovništva, ima nešto manje od dve hiljade stanovnika i u njenom su sastavu, osim Tordinaca, kao sedišta i naselja Antin, Mlaka Antinska i Korođ.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više