>

novosti logo

Piše Novosti

Prijavite se na Ljetnu školu srpskog jezika i kulture ‘Sava Mrkalj‘

Srpsko kulturno društvo ‘Prosvjeta’ i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba i ovog jula i avgusta organiziraju Ljetnu školu srpskog jezika i kulture ‘Sava Mrkalj‘

Nakon prošlogodišnjih uspješnih organizacija i provedbe Ljetne škole na Viru i ove godine se vraćamo na isto mjesto.

Srpsko kulturno društvo 'Prosvjeta' i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba tokom jula i avgusta na Viru organiziraju Ljetnu školu srpskog jezika i kulture 'Sava Mrkalj'.

Škola će se održavati u periodu od 21.7. do 2.8.2019. (I. grupa: 21.7. - 27.7.2019, a II. grupa: 27.7.-2.8.2019.) u odmaralištu 'Cvrčak' na Viru.

Odmaralište se nalazi izvan naselja Vir, 150 metara od mora s vlastitim dvorištem, sigurnim za igru i boravak učenika.

Sobe su višekrevetne s pripadajućim kupaonicama. U boravak su uračunata tri glavna obroka i užina.

Cilj 'Ljetne škole' je da kod učenika pobudi dodatni interes i obogati spoznaje o kulturi i jeziku našeg naroda, da doprinese očuvanju i razvoju nacionalnog i kulturnog identiteta. Ovakav oblik organiziranog boravka bi učenicima omogućio da steknu nove prijatelje i obogate spoznaje o zemlji svojih predaka.

Organizatori napominju da je Ljetna škola namijenjena učenicima od 3. do 7. razreda (prednost imaju 4., 5. i 6. razred) iz mjesta u kojima nije organiziran niti jedan od oblika školovanja predviđen za srpsku nacionalnu manjinu (model A, B ili C srpski jezik i kultura). Program je koncipiran tako da se nastava i škola plivanja održavaju u prijepodnevnim satima, dok je popodnevno vrijeme rezervirano za kupanje, radionice i slobodne aktivnosti.

Troškove smještaja, prehrane (tri obroka i užina), pratitelja grupe i prijevoza od Zagreba do Vira snosit će SKD 'Prosvjeta' i VSNM ZG. Troškove puta do Zagreba i natrag snosite sami. Roditelji su obavezni dovesti djecu do Zagreba i dočekati ih u unaprijed dogovoreno vrijeme.

Pozivamo vas da prijavite mlađe članove u Ljetnu školu srpskog jezika i kulture ‘Sava Mrkalj‘ i da informacije o njoj dostavite svim zainteresiranima. Prijaviti se mogu svi zainteresirani na sljedeći način:

Ispuniti obrasce 1. i 2. objavljene na internetskim stranicama SKD ‘Prosvjeta’ i portala Novosti

Zatražiti potvrdu o redovnom pohađanju osnovne škole (tajništvo škole)

Ispunjene obrasce i potvrdu o redovnom pohađanju osnovne škole poslati poštom najkasnije do 15.3.2019. na adresu

SKD ‘Prosvjeta’

Berislavićeva 10

10 000 Zagreb

‘za Ljetnu školu’

pp 739

Broj mjesta je ograničen, a odabrani kandidati bit će obaviješteni telefonskim putem do završetka školske godine. Krivo ispunjeni, nepotpuni obrasci te prijave poslane nakon propisanog roka neće se uzimati u razmatranje.

Za sve dodatne informacije obratite se na mail cosavamrkalj@gmail.com ili na tel: 01/48 72 456

Obrasce možete pronaći i ovdje

1/1