Novosti

Politika

Primao plaću kao dogradonačelnik Kostajnice, a živio u Dvoru

Zamjenik gradonačelnika Hrvatske Kostajnice Milan Vukelić iz redova srpske nacionalne manjine primio je najmanje 30.000 kuna plaće na koju nije imao pravo, s obzirom da je promijenio prebivalište i iz Kostajnice preselio u Dvor, što je otkriveno tek sada kad se kandidirao za zamjenika župana

Large vukelic

Milan Vukelić (foto Facebook)

Milan Vukelić, zamjenik gradonačelnika Hrvatske Kostajnice iz redova srpske nacionalne manjine, obavljao je tu dužnost premda ima prijavljeno prebivalište u Dvoru, a ne u Kostajnici, što je izravno kršenje Zakona o lokalnim izborima. Naime, prema tom Zakonu općinskim načelnicima, gradonačelnicima i županima, kao i njihovim zamjenicima, mandat prestaje, između ostalog, i danom odjave prebivališta s područja jedinice u kojoj su dobili mandat. Vukelić je, kako doznajemo, stanovnik Dvora od 6. listopada 2020. godine.

Da je Milan Vukelić promijenio prebivalište donedavno nije znao niti gradonačelnik Kostajnice Dalibor Bišćan koji je, kako kaže, duboko razočaran tom činjenicom.

- Smatram da takvo ponašanje u najmanju ruku nije moralno – kaže Bišćan, koji je shvatio da mu zamjenik nije više sugrađanin tek kad se Vukelić kandidirao na listi grupe birača za zamjenika župana Sisačko-moslavačke županije iz redova srpske nacionalne manjine na nedjeljnim lokalnim izborima. Na kandidaturi, na stranicama Državnog izbornog povjerenstva, kao mjesto prebivališta Vukelić je naveo Ulicu Hrvatskog proljeća u Dvoru, dok je prije imao prebivalište u Kostajnici, koje je još uvijek navedeno kao njegovo na stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Zbog toga će, kako doznajemo, protiv Vukelića biti podignuta kaznena prijava, s obzirom da je kao profesionalac od Grada Hrvatska Kostajnica primao plaću od blizu 5000 kuna na što nije imao pravo. Osim činjenice da je prešutio promjenu prebivališta, u Gradu Kostajnici Vukeliću također zamjeraju višemjesečne nedolaske na posao. Usprkos svemu tome, Grad je od Vukelića u petak primio zahtjev da mu se s obzirom na skori prestanak mandata isplati naknada za idućih šest mjeseci. Inače, zahtjev se podnosi najkasnije posljednjeg dana profesionalnog obavljanja dužnosti, što je Vukeliću trebao biti onaj dan kad se odjavio iz Hrvatske Kostajnice i prijavio u Dvor.

Vukelić kaže da se odjavio iz Hrvatske Kostajnice i prijavio u Dvor prije petnaest, najviše mjesec dana.

– Odjavio sam se samo formalno i to u zadnji tren zbog stambenog zbrinjavanja i situacije u kojoj se nalazi moja porodica – rekao nam je Vukelić.

Na pitanje zna li da je odjavljen znatno duže i da je prekršio Zakon o lokalnim izborima, nije želio odgovoriti.

– Tko vas je naputio na mene? Tko ste vi da mene istražujete? Vas netko informira na krivi način. Pozdravite svoje prijatelje i recite im da se vidimo u nedjelju navečer nakon izbora – završio je razgovor Vukelić pa ga nismo imali vremena pitati i za ostale sporne stvari.

Vukelić, inače inženjer šumarstva, kandidaturu za zamjenika župana najavio preko lokalnih medija krajem travnja i to, kako je rekao, s obzirom na svoj dugogodišnji društveni i politički rad i djelovanje na ukupnom napretku kostajničkog i dvorskog kraja kao i kompletne Banije te očuvanju tradicije srpske zajednice ovih krajeva kao i vrijednostima suživota i međunacionalne tolerancije.

Iskustvo iz Kostajnice svakako mu ne ide u prilog, s obzirom je primio najmanje 30.000 kuna koje mu ne pripadaju, kao i da je smijenjen s funkcije zamjenika načelnika Civilne zaštite, jer se nije javljao na službeni mobitel koji je trebao biti javan i stalno dostupan stradalima u potresu.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više