Novosti

Politika

Radić na HTV-u mahao naslovnicama Novosti

Kako bi odgovorio na prozivanja iz HDZ-a da je Domovinski pokret podržao prosvjed ispred HDZ-a gdje je uhapšen naoružani maloljetnik, zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić u emisiji "Otvoreno" na HTV-u mahao je s dvije naslovnice Novosti optužujući našu redakciju da pozivamo na govor mržnje

Large radic novi

Mario Radić (foto Screenshot/HRT)

Uz uobičajena politička trvljenja i međusobna prozivanja, emisiju "Otvoreno" koja se bavila rastom ekstremizma, emitiranu u utorak navečer na HTV-u, obilježio je nastup zamjenika predsjednika Domovinskog pokreta Marija Radića koji je mahao s dvije naslovnice tjednika Novosti, optužujući našu redakciju da preko njih poziva na govor mržnje.

Radić se za raspravu s članom Predsjedništva HDZ-a Marijom Kapulicom pripremio tako da je isprintao stare naslovnice s tobožnjim govorom mržnje kako bi napao HDZ zbog koalicije sa SDSS-om, što nije rijetka praksa među ekstremnim desničarima. Hrvoja Zekanovića, odnedavno člana HDS-a koji sada podržava Vladu, svojevremeno je zasmetala naslovnica "Glava i užas" s kipom Franje Tuđmana, već zaboravljenog Željka Glasnovića iritirala je već činjenica da Novosti postoje da o Udruzi hrvatskih branitelja Domovinskog rata koja je podnijela kaznenu prijavu zbog naslovnice „Nagrada smrada Zagreba“ ne govorimo.

Radić je na Kapuličino prozivanje DP-a zbog podržavanja prosvjeda ispred HDZ-a, kada je uhapšen maloljetnik s Molotovljevim koktelom i eksplozivom, odgovorio mahanjem s naslovnicima "Rod luđaka" i "Lijepa naša lijepo gori". "Evo, ja ću vam dati jedan primjer što je poziv na mržnju. Evo Novosti koje se direktno financiraju iz proračuna i direktno pozivaju na mržnju. Ja sam tu uzeo dvije, bilo kakve sam uzeo. Evo, ovo je naslovnica Novosti poziv na mržnju. Evo kaže 'Rod luđaka', evo ovo je ovdje vaš kolega iz HDZ-a Ivo Stier, evo vidite, a ovo je kardinal Bozanić. Ovo direktno ide iz proračuna u iznosu od 3 milijuna 750 prošle godine, 4 milijuna i tristo. Onda recimo kad je u vrijeme požara kad su bili u Hrvatskoj, ovako isto taj članak. To nije manjinsko glasilo, to je poziv na mržnju. Da ne govorim o onim naslovnicima kad je bio srp i čekić ispod glave Thompsona. To je vaš koalicijski partner i to je poziv na mržnju, direktan", kazao je Radić, pokazujući naslovnicu "Rod luđaka" i "Lijepa naša lijepo gori", objavljene 2018. i 2017. godine. Hvala Radiću na reklamiranju, uz pitanje gdje on na njima vidi poziv na mržnju.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više