Novosti

Politika

Redatelj filma ‘Gazda’ pozvao Bandića da Kino Europa preda Muzeju korupcije

Dario Juričan kaže da bi šank preko natječaja dodijelio Bandićevom kumu, dok bi u preimenovanom kinu Balkan kroz tjedan igrao isključivo filmski serijal ‘Kum’

Redatelj i kustos Muzeja korupcije Dario Juričan pozvao je u srijedu gradonačelnika Zagreba Milana Bandića da ključeve Kina Europa preda novoj multimedijalnoj instituciji koju će činiti Muzej korupcije, kino Balkan i šank. Juričan je tim povodom uputio i dva pisma Bandiću, ali odgovor nije dobio.

- Budući da bezobraznici iz Zagreb Film Festivala nisu ispunili očekivanja gradonačelnika, otvorio se prostor za novu umjetničku organizaciju koja će preuzeti Kino Europa. Smatram da je najbolje da to bude Muzej korupcije koji će transformirati objekt koji bi ubuduće sadržavao muzej korupcije, kino Balkan i šank. Čim preuzmemo objekt, riješit ćemo problem šanka oko kojeg se ipak vrti cijela priča. Raspisat ćemo natječaj pod nazivom ‘Dajmo kumu šank’. Oformit ćemo komisiju i čekati da nam gradonačelnik javi kojem od kumova trebamo predati šank – ironično je kazao Juričan.

Muzej korupcije je izraz stoljetnog hrvatskog sna o jedinstvu kojim se želi humanizirati pristup prema bogatima i omogućiti svima slobodan pristup korupciji, a ne da ona bude privilegij pojedinaca, naglasio je Juričan, dodavši da će imati i edukativnu funkciju, s obzirom da će uspješni pojedinci – poput Milana Bandića i Ivice Todorića – držati radionice pod naslovom ‘Uspjeti je lako, pitaj me kako’. Juričan je pozvao gradonačelnika da podrži otvaranje muzeja sa svojim eksponatima. Prvi koji će biti izložen dolazi iz WC-a. Radi se o zlatnoj četki za zahodsku školjku, što je podsjetnik na nedavnu aferu s preskupo plaćenom obnovom javnog WC-a u Zagrebu.

U kinu, kojem će – kako kaže - vratiti ime Balkan jer puno bolje korespondira s trenutnim duhom Zagreba, od ponedjeljka do subote vrtjet će se sva tri dijela filma 'Kum', dok će nedjeljom igrati edukativni filmovi serijala ‘Gazda’.

- Takvim programom bismo uspjeli ispuniti sve gradonačelnikove želje: šank bi išao njegovom kumu, a u kinu će igrati njegov omiljeni film – zaključio je Juričan.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više