Novosti

Intervju

Milan Bandić: Korupcija je moj program

Želim da i mali čovjek dobije priliku korumpirati – želim da korupcija bude dostupna svima, kaže filmski redatelj i predsjednički kandidat

Sv4fv8tv7t6shynzqfeln589mih

Milan Bandić

Zašto ste promijenili ime u Milan Bandić i koji je vaš politički plan pod tim imenom?

Meni je sam gospodin Bog došao, kao vidjelicama u Međugorju, i rekao mi da spasim Hrvatsku, te da moram postati Milan Bandić. Svi bi se trebali zvati Milan Bandić jer Milan Bandić je rješenje, a ne problem. Imam samo trenutni politički plan, a to je da postanem predsjednik Republike Hrvatske.

Sve vaše izjave vrte se oko pitanja korupcije. Što u vezi toga želite postići?

Tako je, korupcija je u srži mog programa. Želim da napokon ljudi kao što su gospodin Božidar Kalmeta, Lovro Kuščević ili gradonačelnik Bandić mogu odahnuti jer će korupcija biti legalizirana i zaštićena Ustavom, a njih će dosadni Uskok prestati maltretirati. Također, želim da mali čovjek dobije priliku korumpirati – želim da korupcija bude dostupna svima.

Kako će izgledati ako se oba Milana Bandića kandidiraju za predsjednika? I tko će na kraju pobijediti?

Nitko ne voli gradonačelnika Bandića kao što ga volim ja i nikome ne bi bilo draže da taj gospodin izađe na izbore! Ja se iskreno borim za korupciju, a za što se taj gospodin bori, to mi baš nije jasno. Za njega bi bilo najbolje da izađe iz ormara i prizna javno da ga korupcija – rajca. Ovako, on je žrtva jer nema snage javno prigrliti moj program. Mislim da je i u interesu gradonačelnika da glasa za mene i da ga riješim problema. Ovako pak u ovom gradu nema mjesta za jednoga od nas dvojice.

Što je s vašom bivšom karijerom redatelja, nastavljate li i taj put?

Karijera redatelja svakako trpi, ali postoji neki viši cilj od filma, a to je u ovom slučaju korupcija. Kada oslobodimo danas zauzdanu korupciju, prodisat će ekonomija i ljudi. Raditi na filmu ima neki svoj ritam. Imam dosta ideja što ću obrađivati iduće godine, a to će biti Crkva, budućnost hrane, odnos prema životinjama.

Intervju

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više