Novosti

Politika

Rijeka: Uvredljivim porukama išaran automobil srpskog vijećnika

U noći s 4. na 5. avgusta išaran je automobil Mile Opačića, predsjednika VSNM-a grada Rijeke i jednog od najistaknutijih pripadnika srpske zajednice u tom gradu

Nepoznati počinioci išarali su u noći s 4. na 5. avgusta automobil u vlasništvu Mile Opačića, predsjednika VSNM-a grada Rijeke, vijećnika u Gradskom vijeću, člana Izvršnog odbora i nosioca drugih funkcija u SDSS-a te jednog od najistaknutijih pripadnika riječke srpske zajednice.

Kad je Opačić jutros izašao ispred svoje zgrade u kvartu Vežice, imao je što vidjeti: vozilo je bilo kompletno išarano porukama kao što su četiri ‘s’ i ‘čedo majku mu’, pri čemu su bojom uništene tablice i prednje staklo.

- Kada sam vidio išarano vozilo, bio sam šokiran. Osjećam se loše. Kako da se osjeća čovjek koji nije ni mrava zgazio, koji već godinama predstavlja srpsku zajednicu u Rijeci i koji je uvijek spreman za dijalog i s onima koji imaju drugačije političke stavove - rekao je u razgovoru za Novosti Opačić, dodajući da mu se nešto slično nije desilo od početka 1990-ih, kada je slične uvrede pronalazio u svom ulazu i na poštanskom sandučiću.

Njegovi susjedi iz zgrade bili su šokirani kad su vidjeli automobil i policiju kako obavlja uviđaj.

- Kasnije su došli i forenzičari i interventna policija, a o svemu je obaviješten i DORH - rekao je Opačić i dodao da će policija DORH-u podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinioca za poticanje na nasilje i mržnju.

Mile Opačić je o svemu obavijestio i gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, koji je u razgovoru s njim osudio (ne)djelo. Događaj je u ime primorsko-goranske organizacije SDSS-a osudio i njen predsjednik Milan Eraković.

- Najoštrije osuđujemo ovaj čin i očekujemo da nadležni pronađu krivce, kao i da se takvo nešto više ne ponovi - rekao je Eraković, dodajući da su incidenti te vrste u Rijeci vrlo rijetki i da se godinama nisu dešavali.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više