>

novosti logo

S paljevine na verbalni linč

Unatoč kaznenoj prijavi koju je Ministarstvo unutarnjih poslova protiv njega ponijelo zbog sumnje da je javno poticao na nasilje i mržnju, Dražen Keleminec i njegove pristaše iz Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) danas su se po treći put u manje od mjesec dana okupili ispred ureda Srpskog narodnog vijeća, odnosno redakcije Novosti.

Iako na ovoj, kako ju je nazvao, konferenciji za medije, nije palio Novosti, nije ih zaobišao u svom verbalnom linču, kao ni SNV i Milorada Pupovca, a najavio je da će i dalje dolaziti ako čelni ljudi hrvatske države i predstavnici Srba u Hrvatskoj ne promijene svoju politiku.

- U Hrvatskoj je demokracija i svatko ima pravo na svoje mišljenje, rad i političko djelovanje na bilo kojem mjestu - rekao je pred okupljenim novinarima i pokazao im plakete koje bi trebale potvrditi njegov status dragovoljca Domovinskog rata i pripadnika 177. koprivničke brigade HV-a.

Pokazao je i tobožnji dokaz da je brat Milorada Pupovca u prošlosti zadužio pušku M 48 zbog čega ga je nazvao ‘četnikom’ i ‘agresorom’.

- Mi kao da smo u Velikoj Srbiji ili Jugoslaviji. Zbog kritika Pupovca, zato što prezentira u svijetu da je hrvatska zločinačka, genocidna i ustaška, proganjaju mene, a ne proganjaju onog koji je protiv Hrvatske. Postoje mediji koji stalno govore da smo mi ustaše i fašisti da treba zabraniti pozdrav pod kojim se brani domovina. Izvijestili ste da je prošli put Nikola Krklješ, koji je srpske nacionalnosti, sa mnom palio Novosti, ali ne govorite da je Pupovac poticao na paljenje Hrvatske - poručio je Keleminec novinarima.

- Nisam znao što znači riječ filoustaša, a Pupovac kaže da su svi domoljubi samo u celofan zamaskirane ustaše, kao i cijeli hrvatski narod - rekao je on i potom se požalio da ga ‘proganja policija’.

- Ja to mogu podnijeti, ja sam spreman i na zatvore i i da me ubiju kao što su te snage radile 1991. kad su ubile Miru Barešića, Antu Paradžika ili Blaža Kraljevića. Katastrofa je da se u demokratskoj državi događa ono što se desilo Nikoli Krklješu kojeg je policija ispitivala kao kriminalca - rekao je šef A-HSP.

Pohvalio se kako ga je riječki Prekršajni sud oslobodio optužnice za napad na pojedine posjetitelje antiratne tribine Olivera Frljića u riječkom HNK prije dvije godine, iako je, kako je rekao, ‘samo organizirao proteste protiv te predstave’.

- Dok Pupovac prijeti sankcijama Hrvatskoj, traži sastanak s vrhom Srbije, mene optužuju da potičem na mržnju i nasilje iako za to nemaju nikakvih elemenata. Istovremeno se protiv Pupovca ništa ne poduzima iako je protiv njega podneseno sedam kaznenih prijava - ponovio je Keleminec svoju dobro poznatu priču i zaključio da ga se ‘proganja jer govori istinu’.

- Pitam Plenkovića zašto ne traži od Vučića ukidanje biroa Krajine u Beogradu, oni su ubijali po Hrvatskoj na čelu s Miodragom Lintom. Vučić kaže da nema tenzije (op.a.- pretenzije) na hrvatski teritorij, a financira vladu u egzilu koja ima te tenzije - rekao je.

- Izvijestio sam EU zbog progona. U svim demokratskim državama paljenja bilo kojih novina nije kazneno djelo, ali je kazneno djelo spaljivanje državne zastave - rekao je.

Konačno se dotaknuo i prijedloga Zakona o braniteljima koji je bio povod za ovaj skup.

- Pupovac i Stanimirović su preko beogradskih medija poručili Plenkoviću da neće podržati Zakon jer u njemu piše da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku i da je veliki dio Srba prihvatio velikosrpsku ideologiju i težnju za osvajanjem hrvatskog teritorija. Danas dobro žive samo oni koji služe ideologiji HDZ-a, HNS-a… a ostali kopaju po smeću ili se iseljavaju iz Hrvatske. Imamo demokratski pravo kritizirati Pupovca jer kao saborski zastupnik i predsjednik jedne političke stranke mora podnijeti kritike i to da mu se neke politička stranka suprotstavlja u politici - rekao je Keleminec.

Nije propustio priliku niti da izvrijeđa Novosti i Al Jazeeru zbog kritičkog izvještavanja o njegovim akcijama, kao ni da prepusti riječ svojim suradnicima koji su komentirali presudu Draganu Vasiljkoviću i ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’.

1/2