Novosti

Kultura

С Teрaзиja у Бoрoвo

Пoeтскo-музичкa прeдстaвa "Kao дa сaм тe сaњao", у извoђeњу Kристинe, Влaдa и Филипa Сaвићa, глумaцa Пoзoриштa нa Teрaзиjaмa извeдeнa je у Бoрoву у oргaнизaциjи тaмoшњeг Вeћa српскe нaциoнaлнe мaњинe

Large informator s terazija %c4%87irilica

Poetsko-muzička predstava

Poetsko-muzička predstava "Kao da sam te sanjao", u izvođenju Kristine, Vlada i Filipa Savića, glumaca Pozorišta na Terazijama izvedena je u Borovu u organizaciji tamošnjeg Veća srpske nacionalne manjine, a povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena.

Kristina i Vladan Savić, govorili su stihove poznatih svetskih i srpskih pesnika, a uz klavirsku pratnju sina Filipa publici, okupljenoj u Kulturnom centru predstavili su komponovanu poeziju.

- Izabrali smo poeziju koja je svima prihvatljiva. Trudili smo se da je govorimo u formi monologa da bi svima bilo zanimljivo. To su, uglavnom,  poznate pesme Desanke Maksimović, Matije Bećkovića, Duška Trifunovića, Konstantina Simonova, Žaka Prevera itd. Repertoar je raznolik, ima stranih i dosta domaćih pesnika, tako da bude za svakog po nešto.

Trudili smo se da muziku poznatih kompozitora spojimo s ovom poezijom - rekla je glumica Kristina koja je publiku oduševila i interpretacijom pesmama francuskog, makedonskog i engleskog govornog područja, dok je Vladan recitovao poeziju. Predstava "Kao da sam te sanjao" je nastala 2020. godine i postala porodična nakon što se glumačkom i bračnom paru na sceni pridružio sin Filip, učenik trećeg razreda Srednje muzičke škole.

- Sve je bazirano na čistoj emociji. Ne postoji posebna radnja nego emocija vodi čitav program. Kad odemo van matičnog pozorišta, publika uglavnom reaguje jako lepo jer pesme i muzika nose određenu nostalgiju u sebi. Budući da radimo porodično, odeljena je zabava od posla, gledamo da to uredimo i predstavimo kako treba jer od toga živimo. A to što smo porodica je lakše i lepše, ne moramo da se skupljamo na drugim mestima nego se sve možemo dogovoriti kod kuće – ispričao je stariji Savić, govoreći o principu rada, odnosno priprema za scenu.

Predsednik borovskog Veća srpske manjine Dušan Latas podsetio je da već tradicionalno povodom spomenutog datuma organizuje prikladne kulturne događaje, pa izuzetak nije bila ni ova godina.

- Drago mi je što smo imali priliku da čujemo ovako kvalitetne izvođače, posebno jer su se prvi put predstavili porodično - rekao je Latas čestitajući praznik meštankama Borova i uopšte ženama Vukovarsko-sremske županije.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više