Novosti

Politika

Savez antifašista traži oštru osudu skandiranja NDH na utakmici

SABA je pozvala sve kojima je stalo do budućnosti Hrvatske da im se pridruže u osudi skandiranja ‘Živjela NDH‘ Bad Blue Boysa na utakmici Dinamo-Rijeka prošli tjedan

1uyxa5l6qts3ck25isl1a3k88ws

Savez antifašističkih boraca i antifašista RH najoštrije je osudio incident na nogometnoj utakmici u Zagrebu kada su navijači Dinama skandirali ‘Živjela NDH‘ i pozvao sve kojima je stalo do budućnosti Hrvatske da im se pridruže u osudi.

‘Zaprepašteni smo činjenicom da je u hrvatskoj javnosti, u političkim krugovima i u glavnim medijima osobito, ostao nezabilježen ozbiljni incident što se dogodio kada su pripadnici BBB skupine navijača, ili dio njih, bodreći ‘Dinamo’ na utakmici s ‘Rijekom’ pjevali nešto poput pjesme, što je završavalo pokličem: ‘Živjela NDH!’. A zgroženi smo i ozbiljno zabrinuti činjenicom da apsolutno nitko, a od incidenta je prošlo nekoliko dana, na njega nije ni jednom jedinom riječju reagirao. Dakle, klicanje zločinačkoj ustaškoj tzv. Nezavisnoj Državi Hrvatskoj na javnoj priredbi kojoj su nazočili tisuće ljudi najprije se praktično prešuti, a potom ostaje bez ikakve reakcije‘, stoji u saopćenju SABA-e.

Ističu da i jedno i drugo smatraju krajnje opasnim i nedopustivim. ‘Svako glorificiranje, na bilo kojem mjestu i na bilo koji način, zločinačkog ustaškog režima u demokratskoj Hrvatskoj izgrađenoj i na antifašističkim temeljima, apsolutno je neprihvatljivo i opasno za demokratski razvoj Republike Hrvatske. Incident u Zagrebu najoštrije osuđujemo i pozivamo sve kojima je stalo do budućnosti Hrvatske da nam se u toj osudi pridruže‘, zaključuju u Savezu.

O incidentu su Novosti pisale u četvrtak, a tekst možete pročitati ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više