Novosti

Politika

SDP prijavio Barišića za sukob interesa

Nakon što su Novosti jučer objavile tekst ‘Kako je Pavo samom sebi davo’, SDP-ov saborski zastupnik, Peđa Grbin prijavio je ministra znanosti Pavu Barišića Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa

Y1s0ms8mzvqvbnbhv7a5f0xkzeh

Pavo Barišić (foto Patrik Macek/PIXSELL)

Potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin potvrdio je Novostima da je ranije danas prijavio ministra obrazovanja Pavu Barišića Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa. Grbin nam je kazao da svoju prijavu Povjerenstvu temelji na jučerašnjoj objavi Novosti u kojoj smo otkrili da su ministar Barišić i državni tajnik Matko Glunčić u jesen 2016. godine donijeli niz odluka kojima su novcem Ministarstva znanosti i obrazovanja financirali udruge, skupove i časopise s kojima su osobno povezani.

- Imajući u vidu navode iz izdanja Novosti koje ukazuju da je ministar osim što je plagijator koristio javna sredstva za financiranje udruga, kongresa i časopisa s kojima je osobno povezan, ministra sam danas prijavio Poverenstvu za sprečavanje sukoba interesa kako bi ispitalo da li je opisanim potupanjem povrijedio Zakon o sprečavanju sukoba interesa.

Uspoređujući ovaj slučaj s drugima koji su se našli pred Povjerenstvom za sprečavanje sukoba interesa, Grbin je rekao da smatra da nema puno dvojbi oko odluke koje će Povjerenstvo donijeti.

- Ako uzmemo u obzir dosadašnju praksu Povjerenstva u sličnim slučajevima, čini mi se da ovdje nema puno dvojbi oko toga je li ministar svojim postupanjem došao u sukob interesa – kazao nam je Grbin i napomenuo da se prijava u ovome trenutku ne odnosi na Glunčića, ali da očekuje da će se odnositi na obojicu ukoliko postupak bude pokrenut.

Tekst zbog kojega je saborski zastupnik SDP-a prijavio ministra Barišića Povjerenstvu možete pročitati ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više